вход

регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да давате оценки и да коментирате екскурзиите, както и да запазвате в списък тези, от които се интересувате.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди парола*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Email адрес*
Телефон*
Държава*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите

Вече сте член?

вход

Кои са най-евтините дестинации за почивка тази есен?

Атина и Лисабон са градовете, които предлагат най-евтина почивка тази есен в Европа, според годишен доклад на Post Office Travel Money. За първи път за последните 15 години, град от Западна Европа е сред първите места измествайки обичайните източноевропейски дестинации. Уикенд почивките в Атина струват средно 240 евро – 15 процента по-малко от миналата година и наполовина от Париж , където цените са се повишили с 25 процента. Въпреки рязко растящите цени, френската столица остава най-добрият избор за 25% от пътуващите. Въпреки че средните цени на хотелите са се повишили значително в Лисабон – от 43 евро за нощувка през септември 2021 г. до 67 евро сега – слънчевият португалски град се нарежда на второ място по цени. След тях се нареждат Краков, Рига, Будапеща и Прага, които са следвани от Мадрид, Берлин, Дубровник и Рим. Това е първият път, когато Мадрид, Берлин и Рим се появяват в топ 10.

 

 

А кои европейски градове са най-скъпи за посещение?

Според проучването Амстердам и Венеция са най-скъпите градове за почивка. Цените на легло там нарастнаха поради недостига на места за настаняване. В 15 от 20-те изследвани града разходите за настаняване са се повишили с 20 процента, докато най-рязко са се увеличили в Амстердам (104 процента), Барселона (67 процента) и Париж (62 процента). Цените в ресторантите обаче са се понижили в половината от изследваните градове. Вечерята за двама е най-евтина в Атина – средно 45 евро срещу 162 евро в Стокхолм, където е най-скъпо. Разглеждането на културни забележителности е най-скъпо в Дубровник, където посещението на музей, галерия и исторически обект струват 66 евро.

Остави коментар