Милярди хора по света отпразнуваха началото на годината на Тигъра

 

На 1 февруари 2022 г. Китай и други азиатски страни отпразнуваха Лунната Нова година. Повече от милиард души по света отбелязоха нощта с пищни тържества, а голяма част от тях пътуваха, за да бъдат със своите семейства. Въпреки че разпространението на Омикрон повлия на начина, по който хората празнуват тази година, мнозина отбелязаха повода извън своите домове. Mного западни нации наричат ​​празника на Лунната Нова година/Пролетния празник – Китайска Нова година, но имайте предвид, че той се празнува не само в китайските общности, но и в други азиатски страни, включително Виетнам и Южна Корея.

 

 

В Куала Лумпур, Малайзия, празнуващите се събраха, за да гледат ежегодния подводен лъвски танц, изпълняван от водолази в аквариума на Aquaria KLCC. В ОАЕ стотици посетиха Expo 2020 Dubai, за да се насладят на редица ослепителни изпълнения, например на ученици облечени в червени и златни костюми, пеещи празнични песни. Дубай е дом на най-големият китайски мол в света и център за търговия с китайски продукти извън Китай – Dragon Mart. Този огромен закрит търговски център с форма на дракон беше домакин на празненствата за Лунната Нова година. Програмата включваше барабанисти и артисти, изпълняващи традиционни танци с пъстроцветни ветрила, драконовски или лъвски танци. Лунната нова година ще завърши с фестивала на фенерите, известен също като фестивалът Yuan Xiao, почитащ починалите предци, който се пада на 15 февруари 2022 г.

2022 г. е годината на Водния тигър. Тигърът е известен като краля на всички зверове в Китай, този знак е символ на сила, прогонване на злините и смелост. Тази година се счита за особено щастлива за родените в нея. Да бъдеш тигър само по себе си е късмет, тъй като се казва, че тигрите притежават увереност и харизма, смелост и амбиция и имат изключителен приключенски дух.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Продължете резервацията