Берлинският фестивал на светлините се завърна за поредна година

Една от най -големите художествени галерии на открито в света се завърна в германската столица, озарявайки едни от най-известните ѝ забележителности. Берлин е домакин на ежегодния фестивал на светлините за 17-та поредна година. Тази година посетителите на фестивала имаха възможността да се насладят на светлиннo шоу и арт прожекции на 70 различни места в града.

Фестивалът е известен със осветяванeто на ключови забележителности в цял Берлин като Колоната на победата, Райхстага, Бранденбургската порта, Катедралата и много други обекти в града. Тази година организаторите избраха темата „Създаване на утрешния ден“, в която артистите подчертаха екологичните предизвикателства, пред които е изправен света. Художниците насочиха вниманието към концепциите за устойчивост, електронна мобилност, въглеродна неутралност, възобновяема енергия и дигитализация.

 

Събитието продължи от 3 до 12 септември и беше безплатно и достъпно за всички посетители. Фестивалът се провежда за първи път през 2005 г. и днес той се смята за едно от най -успешните ежегодни събития в света, което привлича над милион туристи всяка година. За 10 нощи най-емблематичните забележителности на Берлин бяха красиво преобразени от фантазията на светлинните дизайнери.

Остави коментар

Продължете резервацията