Сетенил де лас Бодегас – град в скалите

 

Освен с културни забележителности, Андалусия ще ви очарова със своите плажове, национални паркове и очарователни бели села, пръснати из целия регион. Всички те си заслужават да бъдат посетени и е наистина трудно да изберете къде да отидете.

 

Сетенил де лас Бодегас е едно симпатично малко градче, в близост до град Ронда, което определено заслужава да бъде включено във вашия маршрут. То е уникално поради необичайното си местоположение. Докато всички други укрепени села в окръга са разположени на върха на хълмове, Сетенил де лас Бодегас е построен в каньона, издълбан от река Трехо, като някои от къщите са буквално издълбани в отвесните скали. Хората са използвали скалата за покрив, като са добавяли една външна стена или пък са разширявали вече съществуващи пещери.

 

В градчето има много неща за правене – може да посетите руините на Мавританския замък или да се насладите на местната кухня в пещерен ресторант. Уютнитe мaлĸи зaвeдeния предлагат винo oт paзлични copтoвe и мecтнитe дeлиĸaтecи, c ĸoитo xopaтa oт Ceтeнил дe Лac Бoдeгac ce гopдeят – чopизo и cepдo. Заслужава си да посетите и туристическия център на Сетенил де лас Бодегас, който се намира в стара сграда и има красив дървен таван в мавритански стил.

 

 

Остави коментар

Продължете резервацията