Живот на ръба на скала – Кастелфолит де ла Рока

Кастелфолит де ла Рока е село в Испания, построено върху базалтова скала с височина над 50 м. и дължина около 1 км. Тук се намира единствената активна базалтова кариера в Испания. Тя започва своята дейност през 1929 г., въпреки че има архиви, които документират съществуването й от 1887 г. Най -завладяващото нещо за Кастелфолит де ла Рока обаче е неговото местоположение.

 

Какво друго можем да видим тук:

  •  Ако се наслаждавате на разходки на открито, тогава се отправете на 8-километрова обиколка до светилището дел Кос в Монтагът. Маршрутът включва редица живописни точки по пътя, предлагащи невероятни гледки както към Кастелфолит де ла Рока, така и към околната вулканична зона Ла Гарокса.
  •  Разходете се из старият град в мрежата от тесни пътища и малки площади, много от които са направени с помощта на вулканичната скала, открита в района.
  • Не пропускайте разположената на ръба на скалата църква Сант Салвадор, която датира от 11 -ти век, въпреки че за съжаление от оригиналния й романски дизайн е останало много малко.
  •  Не забравяйте да опитате местната кухня, включваща традиционни съставки като боб Санта Пау и диви гъби. Има няколко традиционни ресторанти в Кастелфолит де ла Рока (като Cala Paula ), които може да не са толкова гурме като тези в Жирона или Олот, но предлагат наистина невероятни гледки.
  • Счупеният мост – обречен от строежа си през 1908 г., когато след построяването му, движението в земята под него води до появата на пукнатини и затварянето на моста. По – късно, към края на Гражданската война, е възстановен, но през 1940 г. огромните наводнения довеждат до ерозията на две от основните му арки и оттогава мостът остава изоставен.
  •  Микропивоварната на Поч – най -добрата микропивоварна в града, където ще намерите занаятчийска бира, включително ейл, стаут ​​и плодови бири.
  •  „Музеят на сушени меса“, открит през 1993 г., който проследява историята на сушенето на месо в Испания, както и показва многобройни машини, използвани в производството на сушени меса през вековете.
  •  Попийте гледката! Гледката е впечатляваща, но не е за хора със слаби сърца. 160-метровата пропаст в края на селото гледа към реките отдолу и разкрива спиращи дъха гледки към долината.
  • Пътуването с балон с горещ въздух е един от най – хубавите начини да се насладите на гледката към провинцията. Пътуването ще ви позволи да видите всичко от Средиземно море до планините Монсен, както и необикновения пейзаж на зашеметяващата вулканична зона Ла Гарокса.

Остави коментар

Продължете резервацията