Испания привлича „дигиталните номади“ със специална виза. Къде може да отседнем?

Ако ви се иска да се измъкнете от скучния офис и да работите някъде далеч от дома си, Испания може да бъде вашата следващата дестинация. С нарастването на дистанционната работа страната планира да въведе дигитална виза за номади, която ще ви позволи да останете и работите в страната за максимум 12 месеца. Липсата на възможности за работа в селските райони на Испания обезлюди много малки градове и села. Около 30 градове и села в цяла Испания са решили да се присъединят към Red Nacional de Pueblos Acogedores para el Teletrabajo (или Националната мрежа от села приветстващи работници). В тях живеят по-малко от 5000 човека и тяхното желание е да привлекат нови жители, които да населят техните улици. Независимо дали хората остават за кратка почивка или правят тези места свои временни домове, надеждата е, че притокът на хора, работещи от вкъщи, ще помогне за съживяване на общностите.

 

1. Геналгуасил, Малага

Градът е изключително привлекателен както за любителите на изкуството, така и за творците. Това малко селце, в сърцето на долината Генал, има по-малко от 500 жители. Доброто качество на въздуха и ниското ниво на шумово замърсяване правят мястото отличен избор за всеки, който иска да избяга от натоварения градски живот. В Геналгуасил има оптичен интернет и 4G мрежа, така че няма нужда да се притеснявате, че ще останете без връзка на това отдалечено място. Разходите за живот в селото също са ниски – около 130 евро на седмица за настаняване, храна и използване на работно пространство.

 

2. Техеда, Гран Канария

Техеда е перфектния избор за тези, който искат гарантирана топлина през цялата година. Средната годишна температура е около 19ºC и само 700 мм дъжд пада върху селото всяка година. С общо 1921 жители, той е малко по-натоварен от някои от другите дигитални номадски дестинации в списъка. В градчето може да намерите малък пазар, пълен с местни занаятчийски продукти, както и повече ресторанти, от които да избирате. Цената за престой в селото е приблизително 240 евро на човек, на седмица, с включени разходи за храна и настаняване.

 

3. Сан Висенте де ла Сонсиера, Ла Риоха

Седнало на върха на хълм и заобиколено от лозя, които произвеждат някои от известните вина в района на Риоха, това село определено ще ви очарова. Неговите криволичещи улици ще ви отведат до замък и църква, от които се открива невероятна гледка към района. Малко над 1000 души живеят в Сан Висенте де ла Сонсиера, който разполага със здравен център, поща, библиотека и множество магазини. Ако търсите вдъхновяваща среда и тихо място, тогава това северно испанско село може да бъде отличната работна среда за вас. Престоят, включително разходите за храна и настаняване, средно на седмица ще ви струва 205 евро на човек.

 
4. Рабаналес де Алисте, Замора

Това село има по-малко от 500 жители и е разположено близо до границата с Португалия. Пешеходните пътеки и маршрутите за планинско колоездене правят това място добър избор за тези дигитални номади, които обичат да спортуват. Районът има много природни красоти за изследване и е по-малко хълмист от някои от другите места в списъка. Престоят тук ще ви струва приблизително 270 евро на седмица с включени храна и настаняване и безплатно работно пространство в старата сграда на селото.

 

Остави коментар

Продължете резервацията