Нова „умна“ маска за лице може да преведе речта ви на осем езика

Японска технологична компания разработва ​​„първата умна маска в света“, която защитава по време на пандемия и превежда речта ви на осем езика, което улеснява комуникацията, докато лицето ви е частично покрито.

 

Смарт – маската „C-FACE“ е със стандартен размер и се свързва със смартфона на потребителя с помощта на Bluetooth. Разговорите се записват и превеждат от специално създадено приложение. В момента маската превежда от японски на китайски, английски, френски, индонезийски, корейски, испански, тайландски и виетнамски. Маската също така помага за усилване на гласа на потребителя чрез телефона.

 

Точно преди да удари пандемията на коронавирус, компанията Donut Robotics беше сключила споразумение с летище Haneda в Токио за доставка на роботи, които да помагат в преводите и предоставянето на туристическа информация, но тъй като пътуването по въздух все още не е напълно сигурно, компанията се насочва към технологии, които биха били полезни за хората в епоха на социално дистанциране и носене на маски.

 

Смарт маската вече предизвиква огромен интерес и събира повече от 260 000 щатски долара от краудфъндинг, само за 37 минути. Компанията обмисля добавяне на още виртуални компоненти в следващите версии, които да направят по-лесен превода от изображения.

 

Маските се продават за около 40 долара, а услугите към тях са достъпни след заплащането на месечен абонамент. Първите маски ще бъдат налични в Япония през септември, като малко след това ще бъдат доставяни и в Европа, САЩ и Китай.

 

Остави коментар

Продължете резервацията