Най-големият сафари парк в Бенелюкс

Ако посетите провинция Северен Брабант в Холандия, не забравяйте да поставите Сафари парк „Beekse Bergen“ в списъка си със задължителни места за посещение. Този парк е най-голямата зоологическа градина в региона на Бенелюкс и включва повече от 1500 животни от 150 различни вида. В парка може да се намери всичко – от малки бозайници до гигантски птици. Сафари паркът се намира между градовете Хилваренбек и Тилбург.

Има четири различни начина да разгледате парка:

Carsafari позволява на посетителите сами да изследват парка в собствените им превозни средства. Без прегради между превозните средства и животните, това може да направи посещението ви едно наистина незабравимо изживяване. Покрай вас може да премине зебра или леопард или да имате шанса приятелския език на жирафа да измие колата ви.

При Bergen Bus safari ще изследвате парка отново с превозно средство, но придружени от рейнджър, който ще ви дава повече информация за животните, които срещате.

Boatsafari и Walksafari – може да разгледате парка с лодка от едно от двете пристанища на парка. Освен това може да се разходите пеша по пътеките разположени из парка.

Според ZooSite това е

Най-добрият парк за диви животни в Бенелюкс

На наше разположение са цели 1 500 животни в естествената им среда. Непременно трябва да се снимате и с Калимеро, най-старият слон в Европа.

Възползвайте се максимално от посещението си

Освен сафарито, паркът е известен и с изложението си на птици. По време на презентацията гостите могат да научат забавни и интересни факти за много различни видове птици.

В парка има и три ресторанта. Ресторант Safari е разположен на входа на парка. „Африканското село“ може да бъде намерено по маршрута на вашето сафари, а ресторант Конго се намира в задната част на парка. Има и няколко павилиона на входа на парка и в близост до детската площадка „Килиманджаро“. Моля, имайте предвид, че храненето на животните в парка е строго забранено.

Работно време и билети

Паркът отваря всеки ден в 10 часа сутринта. От март до юни и от септември до октомври паркът е отворен до 17:00. През летните месеци – юли и август паркът работи до 18:00 ч. През зимните месеци паркът се затваря към 16:00 ч. или 16:30 ч.

Цените за вход варират в зависимост от сезона (около 20 – 25 евро), така че не забравяйте да посетите уебсайта на Safaripark „Beekse Bergen“ за актуализирани цени на билети.

Усещането за близостта на животните е неповторимо!

Остави коментар

Продължете резервацията