Замъкът „Коломарес“

Замъкът в Беналмадена

Замъкът Коломарес, известен сред местните като „Кастило де Коломарес“, в Беналмадена, е една от най-завладяващите туристически атракции, които районът може да предложи. Това всъщност не е замък, а паметник, посветен на живота и приключенията на Христофор Колумб. Замъкът е построен между 1987 и 1994 г. от д-р Естебан Мартин, лекар от САЩ. Д-р Естебан, изумен от липсата на почит и информация, предоставени за този велик изследовател, се е заел да създаде замък, който би отдал нужната чест на откриването на Америка от Христофор Колумб.

Уникална комбинация от архитектурни стилове. Дизайнът обединява различни стилове, които са имали значителен ефект върху испанската култура: византийски, романски, готически и Мудеяр.

Разглеждайки този изящен и приказен замък, никога не бихте предположили, че е проектиран от лекар и построен от двама местни строители. Дизайнът обединява различни стилове, които са имали значителен ефект върху испанската култура: византийски, романски, готически и Мудеяр. Лекарят и неговият екип прекарали седем години в създаването на този чудесен паметник, труд на тяхната любов, завършен изцяло в свободното им време. Заемайки площ от 1500 метра, това е най-големият паметник посветен на изследователя. Докато се лутате, откривате различни елементи, свързани с Христофор Колумб и неговите исторически пътешествия, като фино издълбаните статуи на трите кораба, които са пътували до Америка. Цялата структура е щателно издълбана със символични изображения на безстрашните открития, заедно с гербовете на монарсите, съпътстващи експедициите. Вътре ще откриете голяма книга с подробности за пътешествията на Колумб, заедно с препратки към трите основни култури от периода – юдаизма, християнството и исляма. Конска глава украсява една от кулите на замъка, само един пример за многото детайли, включени в структурата.

Най-малката църква – фигурира в Книгата на рекордите на Гинес. Църковен прозорец в замъка Коломарес.

Друго любопитно нещо е църквата, която може да откриете в сградата, която обхваща площ от само 1,96 квадратни метра и е вписана в „Книгата на рекордите на Гинес“ като най-малката църква в света.Покрай църквата има празен мавзолей, в който, надяваме се, един ден ще се настанят останките на великия морски обитател.

През годините замъкът Коломарес се използва за соколарство, а след това и като център за изложение на влечуги. Днес той остава една от най-популярните туристически атракции в Беналмадена, исторически паметник на мечтатели и ентусиасти, омагьосваща архитектура и задължителна дестинация, ако някога посетите този район.

За да допълни това приятно изживяване, той предлага и невероятна панорамна гледка към брега на Беналмадена.

Как да стигна до там?

Достигането до Беналмадена от всяка точка на Коста дел Сол е лесно. След като пристигнете на летището в Малага може да наемете кола или да хванете такси до Беналмадена, не би трябвало да ви отнеме повече от 10 или 15 минути, в зависимост от трафика. От светофарите в Беналмадена се спуснете надолу по Каретера Коста дел Сол и само за 10 минути пеша ще стигнете до замъка във Финка Ла Карача.

Посещението на замъка струва само 2 евро за възрастни и 1,30 евро за деца и пенсионери. Те също имат специални групови цени, както и квалифициран персонал за извършване на екскурзоводско обслужване.

Работно време:
Зима: от 10:00 ч. до 14:00 ч. и от 16:00 ч. до 18:00 ч.
Есен и пролет: от 10:00 ч. до 14:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч.
Лято: от 10:00 ч. до 14:00 ч. и от 17:00 ч. до 21:00 ч.

Остави коментар

Продължете резервацията