Градините край залива

Разположени на брега на Марина Бей в сърцето на Сингапур, „Градините край залива“ са свято място както за любителите на природата, така и за начинаещите градинари. Състоят се от три обособени пространства, с площ над 101 хектара – Южната градина, Източната градина и Централната градина. Този оазис от буйна зеленина е открит през 2009 г. и от тогава печели множество признания.  Те включват наградата „Landscape Award“ за световна архитектура през 2013 г., „Най-добра атракция в Азиатско-Тихоокеанския регион“ от Travel Weekly през 2015г. и „Най-добро атракционно забавление“ на Сингапурските награди за туризъм през 2019 г.

Градините се ръководят от разностранен екип от професионалисти, които са работили заедно с международни и местни експерти за разработването на градините. Те разполагат и с вътрешен екип от квалифицирани ландшафтни дизайнери, градинари, арбористи, инженери, експерти по здравеопазването на растенията, както и специалисти по отглеждане на орхидеи, които непрекъснато се грижат за развитието и поддръжката на градините.

Ще разкрием малко от това, какво може да видите и правите в Gardens by The Bay:

Цветния купол

Красотата на природата привлича хиляди посетители в „Цветния купол“ в Южната градина (Bay South gardens). Покривайки 1,28 хектара, това зелено пространство е най-голямата от трите оранжерии и чупи световния рекорд на Гинес като най-голямата оранжерия от стъкло в света през 2015 г. Тя е дом на растения и цветя от пет континента, от хилядолетни маслинови дървета до магнолии и орхидеи. Въпреки че със сигурност е едно от най-забележителните места в „Градините край залива“, „Цветния купол“ далеч не е единственият цветен рай, който очаква посетителите.

„Цветна фантазия“

Докато се наслаждавате на посещението си в градините, внимавайте да не пропуснете и „Цветна фантазия“ (Floral Fantasy). Втората от трите закрити оранжерии на Градините навлиза по-дълбоко в сферата на историята и фантазията. Всяка от четирите й обособени зони черпи вдъхновение от приказките и известните в историята висящи градини на Вавилон, с кавернозните си пространства, драматичните дървени скулптури от плавей и други произведения на флоралното изкуство.

„Облачната гора“

Градините край третата оранжерия на залива – умело наречени „Облачната гора“ (Cloud Forest) – представляват пейзаж, обвит в мъгла, с рядка растителност и невероятни гледки. Над планините от оранжерии се извисява „Облачната планина“, 35-метрова структура, забулена в мъгла и покрита с буйна растителност.

„Супер дърветата“

Когато излезете от оранжерията, най-вероятно ще забележите горичка от извисяващи се сюрреалистични структури, известни като „Супер дърветата“. Тези вертикални градини се простират на височина от 25 до 50 метра, като две от извисяващите се структури са свързани от внушителната арка „OCBC Skyway“. Когато падне здрач, горичката се осветява от „Градинска рапсодия“ – забележителен спектакъл от звук и светлина.

Завършете посещението наслаждавайки се на незабравим залез в Източната градина (Bay East Garden). Разкошните открити тревни площи и красивата брегова линия ще ви предоставят очарователна гледка към силуета на Сингапур.

Източник: https://www.visitsingapore.com

Остави коментар

Продължете резервацията