Италианската авиокомпания Alitalia предлага полети „Тествани за Covid“

Ако можете да резервирате място в полет, където е гарантирано, че няма да хванете коронавирус, бихте ли го направили?

Alitalia е авиокомпания, която смята, че отговорът на този въпрос е „да“. Италианският национален превозвач обяви, че ще пусне тестови полети между Рим и Милано, където всеки един пътник трябва да покаже отрицателен тест за вируса. Тези полети са наричани още „Тествани за Covid“.

Има два начина да направите това: като се тествате в рамките на 72 часа преди полета и донесете отрицателен тест на летището, или като получите отрицателен резултат от бърз антигенен тест, който се прави на летището в специално изградени за това места. Тези полети ще имат и специална бординг пътека за допълнителна безопасност.

„Не е достатъчно само да си направите тест за да получите бордна карта. Преди да се качите, лекар от Министерството на морското и въздушното гранично здраве (USMAF) ще провери валидността на теста, който предоставят пътниците“ – твърдят от Алиталия.

В момента тази процедура за тестване не се различава съществено от това, което правят много други авиокомпании по света. Но етикетирането на полета като „Тестван за Covid“ би могло да осигури много ценно спокойствие на пътниците. Авиокомпанията трансформира и един от своите паркинги в мобилно съоръжение за тестване на Covid, достъпно както за пътуващи, така и за непътуващи. Авиационният блог One Mile at a Time отбелязва, че някои от тези полети вече са налични за резервация на уебсайта на Alitalia и че те са на същата цена като останалите полети, обслужващи маршрута.

Преди около месец, римското летище Фиумичино (FCO) получи първата в Европа (и засега единствена) петзвездна награда „Anti-Covid“ от международната рейтингова компания Skytrax. Не е ясно обаче какво ще се случи с „тестваните полети“. Означава ли това, че пътниците не трябва да носят маски на борда или че авиокомпанията ще може да запълни средните места? Засега тези полети си остават експеримент.

Източник: cnn.com

Остави коментар

Продължете резервацията