Коронавирус карта, която ви показва къде можете пътувате безопасно

Европейският съюз и всички негови страни-членки планират безопасно отваряне на Европа след масовото затваряне на граници заради коронавируса.

Европейската комисия създаде интерактивен инструмент, който ви предоставя информацията, която ви е необходима, за да планирате уверено своите пътувания и почивки в Европа, като същевременно останете здрави и в безопасност. Информацията се актуализира често и е достъпна на 24 езика. На тази страница може да получите информация на български език за всяка страна и техните мерки спрямо коронавируса: https://reopen.europa.eu/bg

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) също създаде интерактивна карта на правилата за пътуване, която позволява както на авиокомпаниите, така и на пътниците бързо да получат информация за текущите ограничения за пътуване. На картата страните са оцветени в различен цвят според това какви са текущите им ограничения за пътуване (които ще се актуализират непрекъснато от IATA) и са сортирани в четири категории: страни със строги ограничителни мерки, с частично ограничителни, страни без ограничения или в процес на преразглеждане. Когато потребителите кликнат върху държава, те ще открият информация за текущата ситуация по границите, включително дали са необходими карантинни периоди или тестване. ТУК може да разгледате картата.

Въпреки че тези страници са много удобни инструменти, пътниците не трябва да ги използват като краен или единствен източник. Европейската комисия напомня на потребителите, че регулациите около COVID-19 непрекъснато се променят и всяка държава създава свои собствени постоянно променящи се правила. Не забравяйте да посетите официалния уебсайт на правителството на съответната държава за най-точна и актуална информация, преди да резервирате пътуване.

Без значение къде или кога ще решим да пътуваме, ситуацията това лято ще бъде много различна и трябва да сме винаги добре подготвени и информирани. Въпреки че опазването на общественото здраве остава основен приоритет, е важно хората да продължат да се наслаждават на своите ваканции и отпуски, да се съберат отново със семействата и приятелите си и да могат свободно да пътуват.

 

 


Остави коментар

Продължете резервацията