Най-големия аквапарк в Португалия – Slide & Splash

Slide & Splash е популярен воден парк в Алгарве, в който може да откриете много забавни атракции за цялото семейство. Аквапаркът предлага превъзходна гама от най-съвременни пързалки, водни улеи и басейни в допълнение към разнообразни животински шоута: соколи, влечуги и тропически птици. В зоната Aquafeeling можете да се насладите на релаксиращ масаж или спа с рибки. Семейният парк е доста голям и е с капацитет от 4200 души. От откриването си през 1986 г. Slide & Splash се фокусира върху това да прави своите посетители щастливи чрез непрекъснати иновации и модернизиране на пързалките, добавяне на нови цветове и ефекти. Паркът се намира в сърцето на Алгарве, близо до Лагоа.

 
Обща информация

След пристигането си в парка, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете своето място. Ще намерите голяма тревна площ около пързалките, където можете да поставите своята кърпа безплатно. По принцип е безопасно да оставите тук своите ценни вещи, но можете и да използвате платените шкафчета (депозит от 5 евро и 10 евро). Възможно е също така да наемете шезлонги: 2 шезлонга струват 5 евро, а за 15 евро може да наемете 2 шезлонга, сламен чадър и малка маса. Ще видите много спасители наоколо, които следят посетителите, както и целодневно на ваше разположение има и медицинска сестра. В аквапарка може да намерите също съблекални и душове, както и множество тоалетни принадлежности.

Докато децата ви си прекарват чудесно на някои от страхотните атракции – Торнадо, Камикадзе, Голямата вълна или Черната дупка, вие ще можете да избирате между различни ресторанти и да наемете шезлонги и чадъри. Във водния парк има много страхотни пързалки и атракции. По-долу можете да прочетете кратко описание на любимите ни атракции:

 
Черната дупка

Черната дупка е черен тунел, който е пълен с неочаквани завои! Вие сте в гумен пръстен, заедно с приятел, и нямате никаква идея дали пързалката отива наляво или надясно, защото сте в абсолютна тъмнина. Чувството да не знаеш кога ще се обърнеш е много откачено. Не е чудно защо тази пързалка е абсолютен фаворит за много гости.

 

Голямата вълна

Голямата вълна е много голяма пързалка, където се спускате върху жълт гумен пояс, с максимум 4 приятели. На тази пъстра пързалка има една част, където ще се изкачвате нагоре, а след това ще се спускате надолу с много голяма бързина. Това е супер забавно!

 
Банзай

Спускането по Банзай е любимо преживяване на много посетители. Лягате на постелка с главата напред, която ви спуска доста бързо надолу.

 

Торнадо

Пързалката е едно страхотно спускане върху гумен пръстен, където започвате в тъмнина и след това бавно излизате на светло. Ефектът на светлината е такъв, че се чувствате сякаш сте в торнадо. След това ще се въртите в кръг като в купа и ще паднате във водата. Голяма забава!

 

Камикадзе

Камикадзето е за смелчаците, които не се страхуват от високо и бързи скорости. В това спускане има три етапа. Започва доста бързо и скоро ще загубите част от вашата скорост. След това започва вторият етап, където отново набирате скорост. Ще забавите отново и ще ускорите за последния етап. Накрая отново се забавяте и се озовавате във водата. Вече сте оцелели от Камикадзето!

 

Лагуна

До камикадзето е разположен голям басейн, който се нарича Лагуна. Измежду всички атракции, носещи адреналин, тук можете просто да се насладите на водата и да си поплувате нормално.

 

Пързалки с пяна

Друг семеен фаворит са пързалките с пяна. Те имат пет ленти, така че можете да се спуснете едновременно с четирима приятели, ако искате. Плъзгате се бързо надолу, докато разпръснатата вода придава едно приятно усещане за докосване. Доста е трудно да се опише, просто опитайте! В непосредствена близост можете да намерите и детските пързалки с пяна. Те са същите, но просто по-малки.

 
Диско река:

Тази пързалка ви отвежда на забавно приключение с много светлинни ефекти и музика. Всъщност това е единствената водна пързалка в Алгарве с музика. Можете лесно да я разпознаете  по нейния червен и жълт цвят.

 

Животинско шоу

Освен да се спускате по пързалки, в този парк можете и няколко пъти на ден да гледате вълнуващо шоу с животни и да си правите снимки с тях. Има три типа шоута, на които можете да присъствате:

  • Папагали Ара. Кой не обича папагали? Тук можете да гледате супер забавно шоу, където цветните папагали правят акробатични движения. Можете да се насладите на това забавно шоу два пъти на ден, в 11.00 сутринта и в 14:30 следобед.
  • Влечуги. Страхувате ли се от змии? Надяваме се, че няма да се страхувате повече, след като гледате шоуто на влечугите, където получавате възможност да държите това великолепно създание. Шоуто на влечугите се провежда всеки ден в 12.00 и в 16.30 следобед.
  • Хищни птици. Това грандиозно шоу се състои от величествени орли и ястреби, които ще ви впечатлят със своите полети. Това шоу е насрочено два пъти на ден в 13.00 и в 15:30 следобед.
 
Магазин за сувенири:

В магазина за сувенири можете да си купите хубави неща за спомен, като тениски с надпис „Преживях Черната дупка“, но също така можете да си купите и някои практични неща като слънцезащитен крем или очила, ако сте забравили да си донесете.

Ресторанти

Страхотният ден навън включва да направите и корема си щастлив. Slide & Splash са се погрижили да имате много възможности да си вземете хапка или да пийнете. В парка се намират общо 6 ресторанта и един магазин за сладолед. Можете да си вземете например бургер, хотдог или пилешки крилца с чипс и напитка (която може да бъде бира) и това ще ви струва около 8 евро. Тук има също и пицария, където може да похапнете пица или лазаня. Ако предпочитате да спестите пари и да си носите собствена храна – това е позволено, няма проблем.

 
Работно време

Slide & Splash е отворен 7 месеца в годината. Водният парк се отваря на 1 април и се затваря след 31 октомври. През тези дни е отворен почти всеки ден от 10.00 сутринта до 17.00-18.30 следобед, в зависимост от месеца.


Цена

Входът за аквапарка Slide & Splash е 27 евро за възрастни и 20 евро за деца. Малките деца до 4-годишна възраст могат да влязат в парка безплатно. Най-добре е да закупите билета си онлайн, вместо да го купувате в самия парк, което ви спестява време, както и пропускате чакане на опашката. Освен това ви гарантира сигурно влизане, което е особено важно особено в натоварените летни месеци, когато паркът достига пълния си капацитет.


Как да отида там?

Най-лесният начин да се придвижите в Алгарве е да наемете кола. Slide & Splash се намира във Вале де Деус, Лагоа, близо до път N125. Лесно е да стигнете до там с кола, а паркирането е безплатно. В допълнение, Slide & Splash предлага транспортни услуги от всички големи дестинации за почивка в Алгарве. Ако нямате кола, можете да помолите хотела си да ви резервира транспорт.

По-долу можете да намерите официалната карта на Slide & Splash

Остави коментар

Продължете резервацията