Най-добрите места за посещение в Тайланд

Тайланд е една невероятна смесица от оживени модерни градове, будистки храмове, древни руини, зашеметяващи плажове и сини лагуни. Това обяснява защо Тайланд е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия.

Ето и някои от най-добрите места за посещение:

– Chiang Rai:
Най-северният град в Тайланд и главен търговски център на Златния триъгълник. Натоварен град, предлагащ по нещо за всеки, Chiang Rai често се използва като база за проучване на региона.

– Pai
Някога тихо село в северната част на Тайланд, Пай сега е процъфтяващ град. Той е предпочитана дестинация сред туристите заради живописната си долина и спокойна атмосфера. Също така извън града са разположени лагери за слонове, горещи извори и красиви водопади.

– Phanom Rung:
Това е комплекс от храмове на индуски кхмери, разположен на ръба на изчезнал вулкан на 402 метра. Построен е между 10-ти и 13-ти век като посвещение на индуския бог Шива. Комплексът е обърнат на изток и четири пъти годишно слънцето грее през всичките 15 врати на светилището. По време на тези събития паркът удължава часовете си за посещение, а местните жители празнуват фестивала Phanom Rung с древни брахмански церемонии и модерни звукови и светлинни шоута.

– Railay:
Railay (или Rai Leh) е малък полуостров в южната част на Тайланд, който е достъпен само с лодка поради високите варовикови скали.

– Khao Sok National Park:
Смятан от мнозина за един от най-красивите резервати с дива природа в Тайланд. Резерватът е дом на някои от най-удивителните диви животни в Тайланд, като азиатски слонове, елени, диви свине, мечки, малайски тапири и различни маймунски породи като гибони, макаци и лангури. Има няколко пътеки в парка, от които посетителите могат да наблюдават дивата природа, да снимат красивите водопади, да плуват в естествени басейни и да се възхищават на зашеметяващи гледки от високите точки.

– Ayuthaya
Основан през 1350 г., град Ayuthaya се намира в долината на река Чао Прая в Тайланд. Той е разположен на остров, заобиколен от три реки, които го свързват със Сиамския залив. Това е впечатляващо място, населено с три двореца, повече от 400 храма и население, което достига близо 1 000 000 души. Ayuthaya е само на 80 километра северно от Банкок и е лесно достъпен с влак, лодка, автобус или микробус.

– Kanchanaburi
Разположен в западната част на Тайланд, много посещаван заради красивата си природа и лесния достъп до националните паркове и водопади. Канчанабури е най-известен с моста над река Квай и смъртоносната железница, в която хиляди азиатски работници и военнопленници са загинали, по време на японската окупация, през Втората световна война.

– Chiang Mai
Chiang Mai е процъфтяващ град, често използван като база от туристите, които желаят да опознаят региона. Той е град с културно значение, в който са съчетани старата и модерната тайландска архитектура и традиции. Разходка из историческия център разкрива гледки към старите градски стени и десетките будистки храмове. Най-известният от тези храмове, Wat Phrathat Doi Suthep, се намира извън Chiang Mai в планината и гледа към града.

– Bangkok
Столицата на Тайланд и най-големият град в страната, Банкок е блестящ космополитен град с високи сгради, великолепни дворци, древни храмове, шумни нощни клубове, оживени пазари и улици.

– Thailand Islands
Островите край бреговете на Тайланд са известни по целия свят заради красивите си плажове, великолепната си природа, а някои са известни заради парти атмосферата си. В Тайланд има три основни групи острови. На изток от Банкок се намират Ко Самет и Ко Чанг, в залива Ко Самуи се намират Ко Панган и Ко Тао, а в Андаман – Пукет и Ко Фи Фи. Пукет е най-големият и най-развит остров в страната, Ko Phi Phi е известен с филма „Плажът“, а Ko Tao е тайландската мека на гмуркачите.

Остави коментар

Продължете резервацията