Синтра, Португалия

Синтра е място, изпълнено с магия и мистерия и един от най-красивите градове в Португалия! Тук природата и човекът са в такава съвършена симбиоза, че ЮНЕСКО признава града за част от световното културно наследство.

На главния площад ще видите Вила Палас с двата отличителни конусовидни комина, които ще ви помогнат да намерите пътя. В края на 14-ти век това е било лятна резиденция на много португалски царе. Всяка стая е декорирана по различен начин и има своя собствена история.

След като се разходите по тесните улички, отрупани с местни магазинчета, ви предлагаме да посетите Palácio и Quinta da Regaleira. Това е дворец от 19-ти век, въпреки че изглежда по-стар, който може да се похвали с впечатляваща архитектура. В непосредствена близост до входа на Regaleira се намира и дворец от 18 век, който в момента е преустроен в хотел Seteais. Градините на двореца са невероятни, а от неговите тераси се открива гледка към двореца Пена, Castelo dos Mouros (Мавританския замък) и морето…

„Пътят към върха на хълма е една градина, където природата и изкуството се допълват чудесно. Това е най-красивата разходка, която можеш да си представиш.“ – Ханс Кристиан Андерсен

Преди да влезете в парка „Пена“, минавайки покрай вилата на графинята на Едла, може да се изкачите до двореца, който Ричард Щраус нарича „Замъкът на Светия Граал“ – Castelo dos Mouros. Построен през 8-ми и 9-ти век, той свидетелства за ислямското присъствие в региона.

Не пропускайте да опитате и известните местни специалитети – queijada – малък десерт със сирене, travesseiros – десерт от бутер тесто с пълнеж от бадемов крем.

Като допълнение към Вашата разходка може да включите парк Monserrate с неговия екзотичен нео-готически дворец, и манастира Capuchos, построен през 16-ти век. На 2 километра от манастира се намира Пениня, една от най-високите точки на планината, а по пътя към крайбрежието, Археологическият музей на Сао Мигел де Одрина определено си заслужава посещението.

За тези, които пътуват през юли и август, това е отлична възможност да присъстват на фестивала в Синтра, който се провежда в дворците Синтра и Пена и в културния център Олга де Кадавал.
Един ден определено не е достатъчен за всичко, което може да се види в Синтра, така че си оставете малко повече време.

Остави коментар

Продължете резервацията