Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу са една от най-емблематичните туристически дестинации в Южна Америка

Водопадите Игуасу се намират на кръстопътя на три държави: Бразилия, Аржентина и Парагвай. Тези „Големи води са кръстени така на местните племена – гуарани. Те представляват съвкупност от около 275 водопада и са 2 пъти по-пълноводни от Ниагара. Съжалявам, Ниагара! Най-големият и впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са част от бразилския Национален парк Игуасу от едната страна (Аржентина) и част от Национален парк Игуасу от другата страна в Бразилия. Двата парка заедно са най-големият субтропичен резерват в света. И двата парка са в списъка на UNESCO.

Огромното количество водопади, разположени под формата на подкова с дължина 2700 m, привличат над 700 хиляди туристи всяка година. Това е един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка. Всеки един от тези водопади ще ви накара да усетите силата на природата и нейните чудеса.
Можете да се разхождате по крайбрежната алея и да наблюдавате величествените водопади от безопасна точка. Или, ако сте от по-смелите, да се разположите на платформа над водопада, откъдето да се наслаждавате на изумителната гледка. Нямате нищо против да се намокрите? Участвайте в сафари с моторна лодка под водопада и се насладете на водната магия – буквално! Ако предпочитате да останете сухи, една обиколка с хеликоптер над водопада може би е за вас.

Паркът на птиците

Зa дa видитe пpocлoвyтaтa гpaдинa c пeпepyдитe и дa ce дoĸocнeтe нa живo дo пaпaгaли, ĸoлибpитa и тyĸaни – пoceтeтe Πapĸa зa птици, ĸoйтo e дo нaциoнaлния пapĸ нa вoдoпaдитe Игyacy в Бpaзилия. Ha apжeнтинcĸa cтpaнa вoдoпaдитe ca oщe пo oбeмни и тyĸ ви тpябвa нaй-мaлĸo дeн. Tyĸ вoдoпaдитe ca paздeлeни нa мapшpyти пo гopeн и дoлeн ĸpъг. Moжe дa пoceтитe и ocтpoв Caн Mapтин. Гopния ĸpъг e c пo-ĸpaтъĸ мapшpyт и глeдĸитe ca oт pъбa нa вoдoпaдитe Игyacy, дoĸaтo дoлния ĸpъг ce виe пoĸpaй пoвeчeтo вoдoпaди и мapшpyтa e дългичъĸ.

На езика на племето гуарани

"Игуасу" означава голяма вода

Според легендата един бог пожелал да се ожени за любимата си девойка Найпу, която обаче избягала с кануто на простосмъртния мъж, когото обичала. Разгневен от нейната измяна богът разделил реката на две, предизвиквайки появата на водопада, и осъдил влюбените вечно да падат по него.

Как да стигнете до там?

За да стигнете до аржентинския Национален парк Игуасу, можете да пътувате до Пуерто Игуасу с автобус, спиращ в непосредствена близост до спирка „Терминал“ на цена от 4 реала. Ежедневно има по един на всеки петнайсетина минути. На границата помолете шофьора да спре, за да ви бият печат за излизане от Бразилия. Тъй като бразилците не се нуждаят от такъв, ако няма заявки, шофьорът ще отпраши покрай граничния пункт. Той ще ви даде и билетче, с което да хванете следващия автобус от същата фирма след формалностите на границата. Ще чакате не повече от половин час. При влизане в Аржентина автобусът изчаква граничната проверка и оставя пътниците на централната автобусна спирка в Пуерто Игуасу. Оттам цената на автобуса до парка е 10 реала.

Остави коментар

Продължете резервацията