Великденски круиз – 4 гръцки острова и Кушадасъ с транспорт и водач

0
Цена
От1,096 лв.
Цена
От1,096 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

1093

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

4 дни / 3 нощувки
Дати: 02.05.2024

Място на отпътуване и връщане

София, Автогара Сердика

Час на отпътуване

20:00 ч.

Час на връщане

20:00 ч.

Програма
1 ден – 2 Май 2024 г.: София – Лаврион /838 км./

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 20:00 ч. от Автогара Сердика – Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП – Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, ГКПП Кулата.

2 ден – 3 Май 2024 г.: Лаврион – Миконос

Пристигане в пристанище Лаврион /Атина/ около 08:00 ч. Преминаване по процедура за качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL DISCOVERY.

13:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акустираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. – качване обратно на кораба.

23:00 ч. – корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара 🙂

Нощувка на кораба.

3 ден – 4 Май 2024 г.: Кушадасъ – Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ:

Възможност за екскурзия до древният ЕФЕС. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акустираме в Патмос. Тук слизането на брега става с големи лодки, подсигурени безплатно от круизната компания.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море.

     Остров Патмос е най-малкият и най-живописният измежду дванайсете острова от групата на Додеканиса в Егейско море. Планинският остров със скалиста почва и множество заливи е голям само 30 кв.км.От най-високата му точка на 200м надморска височина  се вижда целият остров и се открива гледка към необятното море и съседните острови Икария,  Лерос. Столицата Хора, където е и пристанището  Скала е оживено място с бели къщи, цветя по градините, рибни таверни, хотели, ресторанти, кафенета и магазини.
     Островът е известен като мястото на което  Св. Йоан е в изгнание и е написал  своето Откровение. Според преданието именно на Патмос той е създал две съществени части от Новия Завет: едно от четирите канонични Евангелия (Евангелие от Йоан) и Откровението. На острова има пещера, където според преданието Йоан е написал тези глави от Библията. На най-високата точка на Патмос е изграден манастирът на Апокалипсиса „Св. Йоан Богослов’’ с богата библиотека,която съхранява документи, печати на патриарха, свещени ръкописи и редки стари книги. Това привлича поклонници и туристи на острова, не само заради този исторически данни, но и заради запазените раннохристиянски традиции, които все още се практикуват тук. Според тукашните монаси през 17 в. обителта е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

 •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване за остров Крит.

4 ден – 5 Май 2024 г.: Крит – Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион – о-в Крит.

КРИТ – едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

Възможност да посетите възстановения дворец Кносос от Минойската цивилизация, който някога е смятан за дом на легендарния цар Минос. Съпругата на царя ражда Минотавъра – полубик, получовек, на когото били принасяни човешки жертви и който живеел в таен лабиринт под двореца. Освен минойски руини, посетителите могат също да видят останки от Древна Гърция, както и от венецианския и османския период, които днес са пръснати из острова. Част от местата за посещение са базиликата „Св. Марк“ – построена през 1239г.; венецианския замък на Ираклион; фонтана Морозини на центалния площад; археологическия музей на Ираклион и историческия музей на о.Крит.

Отплаваме от Крит в 12:00 часа, за да се отправим към най-магичния и романтичен остров – Санторини.

16:30 ч. – пристигане на остров Санторини.

САНТОРИНИ – ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак … 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

 •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки осигурени от круизната компания. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека или с автобуси. / В зависимост от избора на всеки от туристите./

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

Нощувка на кораба.

5 ден – 6 Май 2024 г.: Лаврион – София /838 км./

06:00 ч. пристигане на пристанище Лаврион /Атина/.

До 07:30 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20:00 ч.

Приключване на прогрмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

Вид каютаЧовек в
двойна каюта
Единична
каюта
3-ти / 4-ти
възр. в каюта
Деца до 11,99 г.
настанени с
2-ма възр.
IA Двойна вътрешна каюта1096 лв.1476 лв.940 лв.882 лв.
IB Двойна вътрешна каюта1116 лв.1496 лв.960 лв.882 лв.
XA Двойна външна
каюта с илюминатор
1174 лв.1554 лв.823 лв.882 лв.
XB Двойна външна
каюта с панорамен прозорец
1233 лв.1613 лв.920 лв.882 лв.

Цената включва:

 • Експерт – Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион /Атина/ с комфортен лицензиран автобус;
 • Пътни и митнически такси;
 • Круиз по посочения маршрут;
 • Настаняване в избрания вид каюта за 3 нощувки;
 • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда;
 • Пакет напитки по време на храненията – чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша;
 • Медицинска застраховка;
 • Отстъпка за брегови екскурзии 75 евро на човек;
 • Безплатен трансфер на о-в Миконос;
 • Пристанищни такси;
 • Такса обслужване;
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми;
 • Използване услугите на борда – басейн /при добри условия/ и фитнес

Цената не включва:

 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
 • Хазарт (бинго / казино и др.);
 • Екскурзии на брега, добавени по желание;
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка – за лица над 70 г.  – доплащане в размер на 10 лв.
 • Предни места в автобуса (първите 3 реда) – 30 лв. на седалка.
 • Ексклузивната оферта „Celestyal Plus Experience“, която включва:

–  All Inclusive Премиум пакет напитки – алкохолни и безалкохолни, както и кафе, сокове и коктейли (неограничено количество);
– Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
– Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
– 25% отстъпка от специалните ястия

  •  
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Кораб

Описание на кораб Celestyal Discovery:

CELESTYAL DISCOVERY е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултра-модерен и изтънчен круизен кораб. Всички 633 каюти, 62 от които разполагат с балкони, са оборудвани с душ, тоалетна, телефон, сешоар, сейф и телевизор. На круизния кораб има  привлекателен амфитеатър с обширно пространство за конференции и събития, колоритно обзаведени салони, специализиран ресторант Grillseekers, уелнес център Sozo, обширна палуба с басейн с ексклузивна палуба Rays, Greek Deli и Fig & Honey бар за сладолед и натурални напитки.
 

Описание на типовете каюти:

* Размерът на каютите може да варира.
 

Категория IA
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 4 и 5. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 


Категория IB
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 4 и 5. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 

Категория IC
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 6 и 7. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 

Категория XА
Външна каюта (около 14 кв.м.) за двама с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар.
Разположени на палуби 4 и 5.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 

Категория XВ
Външна каюта (около 14-17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3, 4 и 6.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 

Категория XBO
Външна каюта (около 14-17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 6 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 

Категория XС
Външна каюта (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на допълнителна койка. Разположени на палуби 4, 5 и 6.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.


Категория XD
Външна каюта (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти на допълнителна койка. Разположени на палуби 5 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.
 

Категория ВА
Външна каюта с балкон (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Разположени на палуба 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 

Категория SG
Голям апартамент (около 32 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.
 
Маршрут на Круиза  
3-Nights Iconic Aegean
Ден Пристанище Пристига Заминава
Петък Лаврион, Гърция 13:00 ч.
Миконос, Гърция 18:00 ч. 23:00 ч.
Събота Кушадасъ, Турция 07:00 ч. 13:00 ч.
Патмос, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Неделя Крит, Гърция 07:00 ч. 12:00 ч.
Санторини, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Понеделник Лаврион, Гърция 06:00 ч.
 
Полезна информация
Условия за резервация и плащане:
 • Три имена, ЕГН на всеки от пътуващите
 • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете,
 • Доплащането се извършва до 35 дни преди датата на заминаване.
 • При резервация след тази дата се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
 • Пътува се с лична карта
Анулационни срокове:
 • Крайния срок, в който потребителя може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойки е 91 дни преди датата на пътуването, с изключение на административна такса за анулация – 50 лв. на човек.
 • Ако направената анулация е от 90 до 46 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на депозита.
 • Ако направената анулация е 45 или по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

В случай, че туроператорът откаже пътуването: 

 • Туроператорът възстановява на Потребителя платените от него суми в 14 дневен срок.
*Отстъпката за брегови екскурзии – Shorex е валидна със следните условия:
 • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
 • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 7 дни преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
 • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
 • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
 • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
 • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
 • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
 • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
 • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
Карта

Снимки

Продължете резервацията