Тайланд – приключения и релакс в страната на усмивките

0
ПРОМО - 100 лв.
От3,699 лв.3,599 лв.
ПРОМО - 100 лв.
От3,699 лв.3,599 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

1021

Защо да резервирате с нас?

  • Винаги ниски цени
  • Качествено обслужване
  • Много допълнителни отстъпки
  • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

13 дни / 12 нощувки
Дати: 15.03.2024; 15.04.2024
София
Бангкок

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

09:50 ч.

Час на връщане

09:00 ч.

Програма

ДЕН 1 | Полет до Бангкок – Хуа Хин

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Двучасов трансфер до Хуа Хин, наричан още „Кралският град“. В хотела ще Ви посрещнат с „Добре дошли“. Ще разполагате със свободно време. Може да се насладите на плажната ивица, която е покрита със ситен и почти бял пясък, а океанът е топъл и приветлив. Нощувка в Хуа Хин.
 

ДЕН 2 | Хуа Хин

Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на Хуа Хин с включен обяд (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите местния пазар в Хуа Хин, където разхождайки се между тълпата ще усетите местния начин на живот, както и  жп гарата на Хуа Хин – една от най-старите в Тайланд. Най-впечатляваща е уникалната кралска чакалня, в която бива посрещан краля и неговия двор. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите двореца „Мригадаяван“, известен като Двореца на Любовта и Надеждата (затворен всяка сряда). Построен е по заповед на крал Рама VI през 1923 г. от златисто тиково дърво. След това ще продължите към Као Такиаб, по-известен като „планината на маймуните”. Името на мястото се дължи на огромния брой маймуни, който го населява, и на които ще можете да се порадвате отблизо. От там се открива панорамна гледка към град Хуа Хин, а в ясен ден можете дори да видите и плажа Ча-ам. Трансфер до хотела. Нощувка.
 

ДЕН 3 | Хуа Хин – Канчанабури

Закуска. Предстои Ви пътуване до Канчанабури, столица на едноименната провинция (около 3,5 часа). По пътя ще спрете за да посетите плаващия пазар „Дамноен Садуак“ в провинция Рачабури (включено в цената). Плаващият пазар Damnoen Saduak е много привлекателно място за туристите тъй като там могат да видят старинния стил и традиционен начин за продажба на плодове и зеленчуци от малки лодки. Ще се насладите на разходка с лодка, от която ще можете да видите и традиционните тайландски къщи на брега на реката и ще усетите начина, по който местните живеят. В Канчанабури ще посетите музея Жеат. Името му произлиза от инициалите на страните, участвали в изграждането на „Железопътната линия на смъртта“ през Втората световна война от 1942 до 1945 г. – Япония, Англия, Америка, Австралия, Тайланд и Холандия. Музеят е реконструкция на сламена колиба за задържане на военнопленниците с тесни, повдигнати бамбукови койки. На стената на колибите са изложени снимки и илюстрации на условията на живот на военнопленниците. Оцелелите от лагера военнопленници са дарили предмети, за да подобрят атмосферата и автентичността на музея. Следва посещение на Военното гробище „Дон-Рак“, в което са погребвани военнопленници – жертви на Бирманската железница. Нощувка в района на Канчанабури.
 

ДЕН 4 | Канчанабури – Аютая

Закуска. Ще посетите моста над река Куай, където ще се повозите с „Железницата на смъртта“, построена от затворници по време на Втората световна война (включено в цената). Черният железен мост е известен в целия свят, благодарение на няколко филма и книги. Той е донесен от остров Ява от японската армия и сглобен отново под японски надзор от съюзнически военнопленници като част от Железницата на смъртта, която свързва Тайланд с Мианмар. Трансфер до хотела и нощувка в района на Аютая.

 

ДЕН 5 | Аютая – Бангкок

Закуска. Отправяте се към храмовете в Аютая (включено в цената), където ще видите Уат Монгол Борпит – внушителна сграда, в която се помещава голяма бронзова статуя на Буда. Първоначално е бил закрепен извън Големия дворец на изток, но по-късно е преместен на сегашното място. Уат Пра Срисанпеч – най-големият храм в Аютая, познат със своята впечатляваща редица от възстановени ступи (куполи). Големият дворец в Банкок също е получил архитектурно влияние от този храм. Този храм е бил използван като кралски дворец от няколко крале на Аютая. Уат Яи Чай Монгол – се намира на югоизток от града и се забелязва от голямо разстояние със своята отличително висока ступа (Ступа на Великата победа). Храмът е построен от първия крал на Аютая – Раматхибоди I, а ступата от крал Наресуан Велики, като възпоменание на победата над бирманците. След пристигането в Бангкок Ви предстои свободно време или разходка с лодка по живописната река Чао Прая и каналите на Тонбури, известни като „klongs” (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите Храмът на Зората (Уат Арун) –  едно от най-красивите и разпознаваеми места в Банкок. Състои се от огромна, издължена кула, заобиколена от четири по-малки. Нощувка в района на Бангкок.
 

​ДЕН 6 | Бангкок

Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на града, различни храмове и Големия дворец (пакет „Допълнителни екскурзии“). Храмът на Златния Буда  (Уат Траимит) е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м. висока и с тегло 5,5 т). Тя е с мистериозно минало и с текуща стойност над 40 милиона златни щатски долара. Изваяна в изящния Сукотай стил, в който правят впечатление къдриците на косата и удължените миди на ушите. Следва Храмът на Полегналия Буда (Уат Пхо). Това е най-големият и най-стар храм в Бангкок. Великолепният будистки храм е известен и посещаван най-вече заради дългата 45 метра, покрита със злато, статуя на полегналия Буда, която се съхранява в него. Освен, че притежава една от най-големите статуи в Бангкок, храмът притежава и голяма колекция от различни фигурки на Буда, които наброяват десетки хиляди. Храмът е известен и като „родното място“ на прочутия в цял свят тайландски масаж. Храмът на Изумрудения Буда (Уат Пра Каев) е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Бангкок. В този храм се намира статуя на Буда, направена изцяло от цял къс зелен нефрит. Скъпоценната малка статуя се свързва с местен обичай, който включва преобличането й от краля при смяната на всеки сезон. Така Изумруденият Буда има 3 различни костюма, направени от злато и скъпоценни камъни, като и 3-те могат да бъдат видени по време на посещението на храма в Кралския дворец. Самата статуя представлява седящ на златен олтар Буда в класическа поза. Обиколката ще приключи с Кралския дворец, който представлява комплекс от сгради в сърцето на Бангкок. Той е бил официална резиденция на Сиамските крале (а по-късно и на тайландските) до 1782г. Настоящият монарх, крал Рама IX, понастоящем живее в двореца Читралада, но Големият дворец все още се използва за официални събития. Някои кралски церемонии и държавни дела се провеждат зад стените на двореца всяка година. Бившата официална резиденция на кралете на Сиам (Siam) се състои от стотици сгради, украсени със злато и скъпоценни камъни, изящни градини и закътани вътрешни дворове. Създаден от ръцете на хиляди тайландски майстори, Кралският дворец буди удивление и възхищение у всеки, който го види. Дворецът е една от най-популярните туристически атракции в Тайланд. Забележка: За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло.
По желание, може да вечеряте на лодка по река Чао (предлага се на място и включва трансфер до хотела). Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на „Реката на Кралете“ в Бангкок. От осветените брегове се виждат удивителни забележителности, примесени с типичната за града азиатска суматоха. Освен очарователните храмове и поразителните модерни забележителности, Големия дворец и Храмът на зората предоставят величествена гледка със своя изящен блясък през нощта.
–           Обиклоката се провежда без придружаващ водач
–           Круизът тръгва от кея Anantara Riverside в Бангкок в 19:00 часа, гостите трябва да се регистрират първо в Manohra Lounge, на кея Anantara в 18:30ч.
–           Предлага се вегетарианско меню и диетични специалитети
–           Провежда се при благоприятни метеорологични условия
–           Не плава в празнични дни
 
Нощувка в района на Бангкок
 

ДЕН 7 | Бангкок – Ко Чанг или Патая

Закуска. Напускане на хотела и трансфер към екзотичният остров Ко Чанг/Патая. Настаняване и свободно време. Нощувка в Ко Чанг/Патая.
 

ДЕН 8 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж.
 

ДЕН 9 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 10 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 11 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 12 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 13 | Полет за България

Закуска. Трансфер към летището в Бангкок за обратен полет към България.
НАЧАЛНА ДАТАКРАЙНА ДАТАЦЕНА
15.03.202427.03.2024от 3799 лв. 3699 лв.
15.04.202427.04.2024от 3699 лв. 3599 лв.

Цената включва:

– ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация с право на избор в Патая или Ко Чанг
– ХРАНА – богати закуски за целия период.
– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• плаващия пазар „Дамноен Садук“;
• мостът на река Куай и „Железницата на смъртта“
• Аютая

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро: 74,00 лв. на човек (над 70г. – в двоен рамер)
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв. – Патая; 1199,00 лв. – Ко Чанг
– Туристическа виза за еднократно посещение на Кралство Тайланд – 35 евро;
– „Пакет допълнителни екскурзии“ 299,00 лв. на човек, който осигурява:
• Полудневна обиколка на Хуа Хин;
• Полудневна екскурзия „Thonburi klongs“ и храма „Wat Arun“
• Полудневна екскурзия в Банкок с Големия Дворец;
 „Пакет вечери“ – с право на избор на хотел в Патая или Ко Чанг
• 2 вечери в Хуа Хин, 1 вечеря в Канчанабури, 1 вечеря в Аютая (по програмата) – 199,00 лв.
• 6 вечери в хотел Awa Resort Koh Chang 4* в Ко Чанг – 299,00 лв.
• 6 вечери в хотел Beston Pattaya 4* в Патая – 249,00 лв.
– Застраховка „Отмяна на пътуването“

Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Хотели към програмата

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

– 2 нощувки в хотел Amari Hua Hin Hotel 4*, намиращ се в  Хуа Хин
– 1 нощувка в хотел Felix River Kwai Resort 4*, намиращ се в Канчанабури
– 1 нощувка в хотел Classic Kameo Hotel & Serviced Apartments 4*, намиращ се в Аютая
– 2 нощувки в хотел Novotel Bangkok Silom Road Hotel 4*, намиращ се в Банкок
– 6 нощувки в хотел Awa Resort Koh Chang 4*, намиращ се Ко Чанг
– 6 нощувки в хотел Beston Pattaya 4*, намиращ се в Патая

Полезна информация

Необходими документи: Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Такса за едностранно прекратяване действието на Договора за туристически пакет от ТУРИСТА:
– От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването по Договора;
– По-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването по Договора;

При смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Карта

Снимки

Продължете резервацията