Тайланд – приключения и релакс в страната на усмивките

0
ПРОМО - 100 лв.
От3,699 лв.3,599 лв.
ПРОМО - 100 лв.
От3,699 лв.3,599 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

939

Защо да резервирате с нас?

  • Винаги ниски цени
  • Качествено обслужване
  • Много допълнителни отстъпки
  • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

13 дни / 12 нощувки
Дати: 15.03.2024; 15.04.2024
София
Бангкок

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

09:50 ч.

Час на връщане

09:00 ч.

Програма

ДЕН 1 | Полет до Бангкок – Хуа Хин

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Двучасов трансфер до Хуа Хин, наричан още „Кралският град“. В хотела ще Ви посрещнат с „Добре дошли“. Ще разполагате със свободно време. Може да се насладите на плажната ивица, която е покрита със ситен и почти бял пясък, а океанът е топъл и приветлив. Нощувка в Хуа Хин.
 

ДЕН 2 | Хуа Хин

Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на Хуа Хин с включен обяд (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите местния пазар в Хуа Хин, където разхождайки се между тълпата ще усетите местния начин на живот, както и  жп гарата на Хуа Хин – една от най-старите в Тайланд. Най-впечатляваща е уникалната кралска чакалня, в която бива посрещан краля и неговия двор. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите двореца „Мригадаяван“, известен като Двореца на Любовта и Надеждата (затворен всяка сряда). Построен е по заповед на крал Рама VI през 1923 г. от златисто тиково дърво. След това ще продължите към Као Такиаб, по-известен като „планината на маймуните”. Името на мястото се дължи на огромния брой маймуни, който го населява, и на които ще можете да се порадвате отблизо. От там се открива панорамна гледка към град Хуа Хин, а в ясен ден можете дори да видите и плажа Ча-ам. Трансфер до хотела. Нощувка.
 

ДЕН 3 | Хуа Хин – Канчанабури

Закуска. Предстои Ви пътуване до Канчанабури, столица на едноименната провинция (около 3,5 часа). По пътя ще спрете за да посетите плаващия пазар „Дамноен Садуак“ в провинция Рачабури (включено в цената). Плаващият пазар Damnoen Saduak е много привлекателно място за туристите тъй като там могат да видят старинния стил и традиционен начин за продажба на плодове и зеленчуци от малки лодки. Ще се насладите на разходка с лодка, от която ще можете да видите и традиционните тайландски къщи на брега на реката и ще усетите начина, по който местните живеят. В Канчанабури ще посетите музея Жеат. Името му произлиза от инициалите на страните, участвали в изграждането на „Железопътната линия на смъртта“ през Втората световна война от 1942 до 1945 г. – Япония, Англия, Америка, Австралия, Тайланд и Холандия. Музеят е реконструкция на сламена колиба за задържане на военнопленниците с тесни, повдигнати бамбукови койки. На стената на колибите са изложени снимки и илюстрации на условията на живот на военнопленниците. Оцелелите от лагера военнопленници са дарили предмети, за да подобрят атмосферата и автентичността на музея. Следва посещение на Военното гробище „Дон-Рак“, в което са погребвани военнопленници – жертви на Бирманската железница. Нощувка в района на Канчанабури.
 

ДЕН 4 | Канчанабури – Аютая

Закуска. Ще посетите моста над река Куай, където ще се повозите с „Железницата на смъртта“, построена от затворници по време на Втората световна война (включено в цената). Черният железен мост е известен в целия свят, благодарение на няколко филма и книги. Той е донесен от остров Ява от японската армия и сглобен отново под японски надзор от съюзнически военнопленници като част от Железницата на смъртта, която свързва Тайланд с Мианмар. Трансфер до хотела и нощувка в района на Аютая.

 

ДЕН 5 | Аютая – Бангкок

Закуска. Отправяте се към храмовете в Аютая (включено в цената), където ще видите Уат Монгол Борпит – внушителна сграда, в която се помещава голяма бронзова статуя на Буда. Първоначално е бил закрепен извън Големия дворец на изток, но по-късно е преместен на сегашното място. Уат Пра Срисанпеч – най-големият храм в Аютая, познат със своята впечатляваща редица от възстановени ступи (куполи). Големият дворец в Банкок също е получил архитектурно влияние от този храм. Този храм е бил използван като кралски дворец от няколко крале на Аютая. Уат Яи Чай Монгол – се намира на югоизток от града и се забелязва от голямо разстояние със своята отличително висока ступа (Ступа на Великата победа). Храмът е построен от първия крал на Аютая – Раматхибоди I, а ступата от крал Наресуан Велики, като възпоменание на победата над бирманците. След пристигането в Бангкок Ви предстои свободно време или разходка с лодка по живописната река Чао Прая и каналите на Тонбури, известни като „klongs” (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите Храмът на Зората (Уат Арун) –  едно от най-красивите и разпознаваеми места в Банкок. Състои се от огромна, издължена кула, заобиколена от четири по-малки. Нощувка в района на Бангкок.
 

​ДЕН 6 | Бангкок

Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на града, различни храмове и Големия дворец (пакет „Допълнителни екскурзии“). Храмът на Златния Буда  (Уат Траимит) е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м. висока и с тегло 5,5 т). Тя е с мистериозно минало и с текуща стойност над 40 милиона златни щатски долара. Изваяна в изящния Сукотай стил, в който правят впечатление къдриците на косата и удължените миди на ушите. Следва Храмът на Полегналия Буда (Уат Пхо). Това е най-големият и най-стар храм в Бангкок. Великолепният будистки храм е известен и посещаван най-вече заради дългата 45 метра, покрита със злато, статуя на полегналия Буда, която се съхранява в него. Освен, че притежава една от най-големите статуи в Бангкок, храмът притежава и голяма колекция от различни фигурки на Буда, които наброяват десетки хиляди. Храмът е известен и като „родното място“ на прочутия в цял свят тайландски масаж. Храмът на Изумрудения Буда (Уат Пра Каев) е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Бангкок. В този храм се намира статуя на Буда, направена изцяло от цял къс зелен нефрит. Скъпоценната малка статуя се свързва с местен обичай, който включва преобличането й от краля при смяната на всеки сезон. Така Изумруденият Буда има 3 различни костюма, направени от злато и скъпоценни камъни, като и 3-те могат да бъдат видени по време на посещението на храма в Кралския дворец. Самата статуя представлява седящ на златен олтар Буда в класическа поза. Обиколката ще приключи с Кралския дворец, който представлява комплекс от сгради в сърцето на Бангкок. Той е бил официална резиденция на Сиамските крале (а по-късно и на тайландските) до 1782г. Настоящият монарх, крал Рама IX, понастоящем живее в двореца Читралада, но Големият дворец все още се използва за официални събития. Някои кралски церемонии и държавни дела се провеждат зад стените на двореца всяка година. Бившата официална резиденция на кралете на Сиам (Siam) се състои от стотици сгради, украсени със злато и скъпоценни камъни, изящни градини и закътани вътрешни дворове. Създаден от ръцете на хиляди тайландски майстори, Кралският дворец буди удивление и възхищение у всеки, който го види. Дворецът е една от най-популярните туристически атракции в Тайланд. Забележка: За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло.
По желание, може да вечеряте на лодка по река Чао (предлага се на място и включва трансфер до хотела). Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на „Реката на Кралете“ в Бангкок. От осветените брегове се виждат удивителни забележителности, примесени с типичната за града азиатска суматоха. Освен очарователните храмове и поразителните модерни забележителности, Големия дворец и Храмът на зората предоставят величествена гледка със своя изящен блясък през нощта.
–           Обиклоката се провежда без придружаващ водач
–           Круизът тръгва от кея Anantara Riverside в Бангкок в 19:00 часа, гостите трябва да се регистрират първо в Manohra Lounge, на кея Anantara в 18:30ч.
–           Предлага се вегетарианско меню и диетични специалитети
–           Провежда се при благоприятни метеорологични условия
–           Не плава в празнични дни
 
Нощувка в района на Бангкок
 

ДЕН 7 | Бангкок – Ко Чанг или Патая

Закуска. Напускане на хотела и трансфер към екзотичният остров Ко Чанг/Патая. Настаняване и свободно време. Нощувка в Ко Чанг/Патая.
 

ДЕН 8 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж.
 

ДЕН 9 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 10 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 11 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 12 | Ко Чанг/Патая

Закуска. Свободно време за плаж. 
 

ДЕН 13 | Полет за България

Закуска. Трансфер към летището в Бангкок за обратен полет към България.
НАЧАЛНА ДАТАКРАЙНА ДАТАЦЕНА
15.03.202427.03.2024от 3799 лв. 3699 лв.
15.04.202427.04.2024от 3699 лв. 3599 лв.

Цената включва:

– ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация с право на избор в Патая или Ко Чанг
– ХРАНА – богати закуски за целия период.
– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
 НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
• плаващия пазар „Дамноен Садук“;
• мостът на река Куай и „Железницата на смъртта“
• Аютая

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро: 74,00 лв. на човек (над 70г. – в двоен рамер)
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв. – Патая; 1199,00 лв. – Ко Чанг
– Туристическа виза за еднократно посещение на Кралство Тайланд – 35 евро;
– „Пакет допълнителни екскурзии“ 299,00 лв. на човек, който осигурява:
• Полудневна обиколка на Хуа Хин;
• Полудневна екскурзия „Thonburi klongs“ и храма „Wat Arun“
• Полудневна екскурзия в Банкок с Големия Дворец;
 „Пакет вечери“ – с право на избор на хотел в Патая или Ко Чанг
• 2 вечери в Хуа Хин, 1 вечеря в Канчанабури, 1 вечеря в Аютая (по програмата) – 199,00 лв.
• 6 вечери в хотел Awa Resort Koh Chang 4* в Ко Чанг – 299,00 лв.
• 6 вечери в хотел Beston Pattaya 4* в Патая – 249,00 лв.
– Застраховка „Отмяна на пътуването“

Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Хотели към програмата

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

– 2 нощувки в хотел Amari Hua Hin Hotel 4*, намиращ се в  Хуа Хин
– 1 нощувка в хотел Felix River Kwai Resort 4*, намиращ се в Канчанабури
– 1 нощувка в хотел Classic Kameo Hotel & Serviced Apartments 4*, намиращ се в Аютая
– 2 нощувки в хотел Novotel Bangkok Silom Road Hotel 4*, намиращ се в Банкок
– 6 нощувки в хотел Awa Resort Koh Chang 4*, намиращ се Ко Чанг
– 6 нощувки в хотел Beston Pattaya 4*, намиращ се в Патая

Полезна информация

Необходими документи: Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Такса за едностранно прекратяване действието на Договора за туристически пакет от ТУРИСТА:
– От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването по Договора;
– Между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването по Договора;
– По-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването по Договора;

При смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Карта

Снимки