Шри Ланка – група с водач

0
РАННО ЗАПИСВАНЕ
От2,599 лв.
РАННО ЗАПИСВАНЕ
От2,599 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

307

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

10 дни / 7 нощувки
Дати: 12.02.2021
София
Коломбо

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

14:10 ч.

Час на връщане

13:25 ч.

Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня.

Програма

Ден 1София - Коломбо

Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София – Коломбо. Отпътуване по разписание.

Ден 2Коломбо- Дамбула

Пристигане в Коломбо рано сутринта. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата – партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.
Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. Възможност за разходка на гърба на слон – срещу допълнително заплащане от около 30 долара.
Следва златния пещерен храм Dambulla. Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини – в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Скалната крепост в Sigiriya и Национален парк Minneriya

Закуска. Рано сутринта около 08:00 – изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби ( над 1300 на брой), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya ( входа е срещу допълнително заплащане от 40 щ.д. на място) – Minneriya park или Eco park – според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се – много слонски фамилии.
Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana – при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Dambulla, Sigiriya.

Ден 4Дамбула, Полонарува, Канди

Закуска. След закуска – свободно време за спа или срещу допълнително заплащане от 55 щ.д. на човек ( при мин.6 записани туриста) – ранно отпътуване за посещение на Полонарува – старата столица на Шри Ланка.
Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага много богата колекция антични предмети, изкопани на място.
Връщане в Дамбула и около 14:00 – отпътуване за Канди. По път – посещение на градина за подправки, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка „Островът на подправките“. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Канди

Закуска. След закуска – посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни – друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.
Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу – по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 6Канди - Кагула

Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя – посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по – стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири – това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7Когала

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Когала

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката – 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите – само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9Когала - Коломбо

Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо – тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 – 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.

Ден 10Коломбо - София

Ранно сутринта – отпътуване за София. Пристигане в София, Т2 по разписание.

ДатаНа човек в
двойна стая
Единично
настаняване
Трети
възрастен
Дете от
0-11.99 год.
12.02.2021г.2599 лв.3599 лв.2500 лв.2098 лв.

 

Хотели по програмата:

Dambulla – Fresco Water Villa 4* или The Paradise Resort 4* x 02 нощувки
Kandy – Hotel Topaz 4* x 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4* или Dickwella Resort & Spa 4+*  x 03 нощувки

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Коломбо - София с вкл. летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.
 • 4 нощувки в хотелите описани в обиколната програмата с включени закуска и вечеря
 • 3 нощувки в района на Мириса / Когала с включени закуска в вечеря
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
 • Всички турове в програмата с входни такси
 • Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
 • Държавни такси и данъци
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/ 70 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Хранения извън описаните в програмата
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - 20 USD на човек, задължителни
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Хотел на плажа
 • Лесен достъп до места за гмуркане
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувен басейн
 • Фитнес център и спа-уелнес
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Разходка със слон (в Habarana или друго място) - 30 долара
 • Входна такса за традиционно танцувално шоу - 10 щ.д.
 • Входна такса за националния парк Minneriya (заплаща се на място - 40 долара за възрастен, 20 - за дете)
Полезна информация
 • Цената е промоционална и подлежи на потвърждение.
 • Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната. Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
 • Виза - кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане
 • Срокове за анулации и неустойки: Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка; от 59 дни до 31 дни - депозита; от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 • Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание.
 • Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Карта

Снимки