Обиколен тур на Шри Ланка (с водач)

0
Цена
От3,282 лв.
Цена
От3,282 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

592

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

10 дни / 7 нощувки
Дати: 16.10.2024
София
Коломбо

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

15:45 ч.

Час на връщане

20:20 ч.

Програма

Ден 1, София – Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София – Истанбул – Коломбо. Отпътуване по разписание в 15:45.  Пристигане в Истанбул в 17:15ч. Кратък предстой на летището. Отпътуване за Коломбо в 18:35ч. 

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път – Pinnawala

Пристигане в Коломбо в 05:20 сутринта. Полагане на виза и получаване на багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на местната фирма – партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа).

По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.

Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. 

Следва златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини – в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти. Настаняване в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове    

Закуска. Рано сутринта около 08:00 – изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.  

Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове. 

Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) – Minneriya park или Eco park – според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се – много слонски фамилии. Завръщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.  

Ден 4, Дамбула – Посещение на Полонарува – Канди (70 км, 1,5 часа)

Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува – старата столица на Шри Ланка.

Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага  много богата колекция антични предмети, изкопани на място. 

Отпътуване за Канди. По път – посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка „Островът на подправките“. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5, Канди   
Закуска. След закуска – посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни – друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.

Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу – по желание, срещу допълнително заплащане на 15 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, Канди – Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла.

По пътя – посещение на фабрика за чай с лекция за видовете чай, методите за произдоство. Възможност за закупуване на различни видове чай. 

Посещение на Холандския Форт в Galle. 
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по – стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  Възможност за закупуване на сувенири – това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала 

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала 

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 80 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката – 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите – само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала – Коломбо (156 км. 2 -3 часа)  Закуска. Трансфер до Коломбо. По пътя – посещение на фермата за костенурки в Kosgoda.

С пристигането в Коломбо – тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Трансфер до хотела. Прощална вечеря 19:00 – 21:30ч.Кратка почивка по стаите. 

Ден 10, Коломбо – София
Трансфер до летището около 03:00ч. Регистрация за полет и отпътуване за София през Истанбул в 06:50ч. Кацане в Истанбул в 12:45ч. Престой на летището. Отпътуване за София в 19:00ч. Пристигане в София, Т2  в 20:20ч.  

 

ДатаЧовек в двойна/
тройна стая
Единично настанване
16 - 25.10.2024г.3282 лв.3784 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Коломбо – София с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 40 кг. и ръчен багаж 1 бр. в кабината до 8 кг.
 • Посрещане, изпращане и съдействие на летището
 • Всички турове в програмата с входни такси, както следва: 
  • посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala
  • посещение и входна такса храмът Dambulla
  • посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya
  • посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya
  • посещение и входна такса на Полонарува
  • посещение и входна такса на градина за подправки в Matale
  • посещение на фабрика за чай с тур. 
  • посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic
  • посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden
  • посещение на Гале
  • посещение и входна такса на ферма за костенурки
  • сити-тур на столицата Коломбо 
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
 • 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря
 • Вечеря в Коломбо и хотелска почивка преди излитане за България
 • Две бутилки мин. вода по 0.500 л. на човек на ден
 • Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 10000 евро на човек
 • Държавни такси и данъци
 • Горивни такси
 • Водач/ преводач от България при 12 записани туристи

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка – 55 щ.д. или 110 лева при електронно подаване от тур-оператора
 • Хранения извън описаните в програмата. 
 • Напитки по време на храненията
 • Препоръчителни Бакшиши – 25 USD на човек за престоя,  по желание, на място преди отпътуване
 • Лични разходи
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Допълнителни екскурзии
 • Посещение на местно село с включен обяд (от Дамбула) - 30 долара
 • Полудневна разходка за гледане на китове/делфини (от Когала) - 90 долара
 • Полудневна разходка с лодка в езерото Когала - 30 долара
Полезна информация
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 бр. копия.
 • Изисквания за влизане в страната, свързани с Ковид19: няма ТАКИВА
 • Санитарни изисквания за влизане в страната: няма ТАКИВА

Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус

Срокове за анулации и неустойки: 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • 24 часа след подписване на договора: без неустойка
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: 100 лв. на човек такса резервация
 • 59 дни до 31 дни преди датата на отпътуване – депозита
 • 30 до 0 дни преди датата на отпътуване – 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: 

Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка.

Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание без да е задължително.. 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Карта

Снимки

Продължете резервацията