Етиопия – древни цивилизации

0
ПОТВЪРДЕНА
От4,395 лв.4,275 лв.
ПОТВЪРДЕНА
От4,395 лв.4,275 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

520

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

10 дни / 8 нощувки
Дати: 24.02.2024 - 22.11.2024
София
Адис Абеба

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

16:00 ч.

Час на връщане

09:00 ч.

Програма
1 ДЕН София – Истанбул – Адис Абеба

Среща на летище София в 13.00 часа за полет в 16:00ч. през Истанбул до Адис Абеба.

2 ДЕН Адис Абеба

Кацане в 00:55ч. в Адис Абеба. Посрещане от местния представител. Трансфер до хотела. Нощувка в Адис Абеба. Закуска. Туристическа обиколка на Адис Абеба: градът е разположен в сърцето на Етиопия. На амхарски език означава „Ново цвете“. Адис Абеба е основана от император Менелик през 1886 г. Приблизително около 6 милиона души живеят в града. Адис Абеба се смята за Дипломатическата столица на Африка, тук е централата на Африканския съюз, седалище е на множество посолства и е основното място, където пристигат повечето пътници.  Обиколката включва посещение на Националния музей, където освен множеството артефакти, ще можете да видите и скелетът на нашата много пра баба Луси. Ще  се качим на 3000 м на планината Ентото за да видим Адис Абеба от високо. Обяд. Ще посетим и  катедралната църква  Света Троица, където ще видите и гробницата на последния крал на Етиопия. Посещението на различни исторически паметници влючва и църквата Свети Георги, която е построена от крал Менелик, който пръв е предложил Адис Абнеба за столица на Етиопия. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН Адис Абеба – Бахир Дар

Закуска. Трансфер до международното летище Боле за полет до Бахир Дар. След като се настаним в хотела, ще направим разходка с лодка по езерото Тана, за да посетим два манастира на полуострова – Ura Kidane Mihret и Azewa Mariam, които са във временния списък на ЮНЕСКО. Те са от 14-ти век и са известни със своите стенописи, изобразяващи Стария и Новия завет. Ще посетим и  плантация за диво кафе на полуострова – Етиопия е страната дала кафето на света. Следва круиз обратно до Бахир Дар. След почивка за обяд в Бахир Дар ще се отправим към село Тис Исат, за да посетим водопадите на Синия Нил, ще направим малка обиколка покрай реката, за да видим водопада от всеки ъгъл, след което се връщаме обратно до Бахир Дар за вечеря и  нощувка.

4 ДЕН Бахир Дар – Гондар

Закуска. Пътуване до Гондар. По дългия 180 км. път ще се насладим на невероятен пейзаж и ще посетим селата на народа Амхара. След настаняването си в хотела следва посещение в Гондар –  замъкът от 17-ти век на Гондар, който е включен в списъка на световното наследство- ЮНЕСКО, кралската баня Фасиледес и църквата Дебре Бирхан Селасие с нейните уникални стенописи, изобразяващи Стария и Новия завет, които са на повече от 300 години. Вечеря. Нощувка в Гондар.

5 ДЕН Гондар – Национален парк планината Симиен

Закуска. Отпътуване до Национален парк Simien Mountains – под егидата на ЮНЕСКО от 1978 г., а от 1996 г. в списъка със застрашени от изчезване обекти. След пикник обяд в Санкабер разходка из къмпинг Санкабер. Пейзажът е прекрасен и по пътя може да се види ендемичния павиан Gelada. Вечеря и нощувка в Simien Park Lodge.

6 ДЕН Национален парк Симиен

Закуска. Целодневна екскурзия в Национален парк планина Симиен. Насладете се на невероятния пейзаж, заради който наричат Етиопия покрива на Африка. Ще имаме възможност да видим и някои диви животни като Gelada Baboon или бабуина с кървящо сърце, клипшпрингер (вид африканска антилопа), бушбок и птици. Насладете се на спиращи дъха гледки по време на няколкочасовата разходка. По-късно следобед връщане обратно до Гондар. Вечеря и нощувка в хотела.

7 ДЕН Гондар – Лилабела(етиопската Петра)

Закуска. Трансфер до летище Гондар за 30 минутен полет до Лалибела. Настаняване в хотел с изглед към планината. Следобед посещение на първата група църкви, изсечени през 13-ти век в сакалата от крал Лалибела, което прави Лалибела най-свещения град на Етиопия и африканска Петра с прилежащия музей, който има колекция съкровища от 13 век. Църковният комплекс Лалибела е под егидата на ЮНЕСКО и се състои от 11 църкви всяка с свой уникален дизаин.  Църквите са майсторски изваяни в твърдия гранит преди повече от 800 години и представляват комбинация от византийски, аксумитски и още по-ранни етиопски архитектурни влияния. Най- известна сред тях е църквата Свети Георги, оформена като кръст и смятана за най-добрият пример за скална архитектура. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН Лалибела

Закуска. Екскурзия до църквата Yemrehana Krestos, разположена на 45 км от град Лалибела. Тази църква е построена в пещера през 11-ти век от крал Йемрехана Крестос, адаптирайки архитектурата на Аксумитеи е украсена с предмети от Египет. Връщане в Лалибела след обяд, за да разгледаме втората група от църкви, която е известна като небесния Йерусалим. Вечеря и нощувка в хотела в Лалибела.

9 ДЕН Лалибела – Адис Абеба

Закуска. Полет до Адис Абеба. Трансфер до стая за дневно ползване в хотел Capital. Свободно време за последни покупки. Традиционна прощална вечеря с различна етиопска традиционна музика на живо. Около 22:30 ч. трансфер до международното летище Адис Абеба за полет до София.

10 ДЕН Полет за София през Истанбул

В 02.00 часа полет за Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 07:25 часа. Полет за София в 08:45 часа. Кацане в София в 09.00часа.

Дати и цениЧовек в двойна стаяЕдинична стая
24.02 – 04.03.2024
STOP SALE (на запитване)
4395 лв. 4275 лв.4895 лв. 4775 лв.
02.03 – 11.03.2024
ПОТВЪРДЕНА
4395 лв. 4275 лв.4895 лв. 4775 лв.
15.11 – 24.11.20244395 лв. 4275 лв.4895 лв. 4775 лв.
22.11 – 01.12.20244395 лв. 4275 лв.4895 лв. 4775 лв.

Цената включва:

 •  Полет София Истанбул-Адис Абеба-Истанбул-София с включени летищни такси и чекиран багаж;
 •  Вътрешни  полети Адис Абеба – Бахир Дар, Гондар – Лалибела, Лалибела – Адис Абеба с включени летищни такси и чекиран багаж;
 •  Настаняване за 8 нощувки в хотели 4 *;
 •  Изхранванена база пълен пансион (закуска, обяд и вечеря);
 •  Всички трансфери;
 •  Комфортен, климатизиран автобус с максимален капацитет до 30 души;
 •  Всички входни такси на туристическите обекти включени в програмата;
 •  Професионален, местен  водач на руски или английски език (осигурен превод на български език);
 •  Рейнджъри и водач на националния парк по време на посещението на планината Симейн;
 •  ½ литър бутилка минерална вода на ден на човек.

Цената не включва:

 •  Виза. Визата се получава по електронен път онлайн и е на стойност от 80$.
 •  Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.
 •  Напитки по време на храненията включени в програмата.
 •  Бакшиши.
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Полезна информация

Начин на плащане:

 •  Записването се извършва срещу внесен депозит от 2 000 лева;
 •  До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

 
Необходими документи:

 •  Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане.
 •  Пътуването е без медицински изисквания за задължителни имунизации. Полезно е да се носят средства за защита от комари.

 
Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:

 •  До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;
 •  От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване – такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
 •  Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 •  Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 •  При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 
Важна информация:

 •  Местната валута в Етиопия е БИР: 100 бира са  около 3.30 лева  към дата 01.07.2023 г. Може да се обменя валута в хотелите, банките и обменните бюра. На много места не отказват плащане в долари.
 •  В хотелите  и на определени места може да платите с карти MasterСard и Visa. Все пак питайте предварително.
 •  Часовата зона е +0. София и Адис Абеба са в една часова зона. Разлика от един час може да има само от режима „лятно часово време“

 
Допълнителна информация:

 •  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 15.
 •  При по-малка група (12-14 души), екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане от 180лв.
 •  Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.
 •  При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 •  При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!
 •  Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!
 •  Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 •  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 •  Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
 •  Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД“.
Карта

Снимки

Продължете резервацията