Правила и условия

1. Информация за нас

 Traveltips.bg е туристически сайт за пътувания, управляван от Травел Типс ЕООД, с валиден туристически лиценз – РК-01-7934.

2. Вашият статус

 2.1 Вие трябва да сте навършили 18 години по време на резервацията.

 2.2 Вие се съгласявате да спазвате условията за покупка, наложени от доставчика, който е отговорен за вашата резервация.

 2.3 Вие ще носите пълна отговорност за всички такси, мита, данъци и оценки, произтичащи от използването на този сайт.

3. Нашият статус

 3.1 Моля, имайте предвид, че ние работим като посредник между вас и третите страни доставчици, включени или свързани с нашия уеб сайт. Всеки произтичащ правен договор във връзка с всички резервации, направени чрез нашия уебсайт, е между Вас и съответния трети доставчик и се подчинява на условията на този доставчик. Трябва да прегледате внимателно техните условия, преди да сключите договор с тях.

 3.2 Ние не носим отговорност, че продуктите, предлагани от трети страни чрез нашия сайт, ще бъдат със задоволително качество. Това отказване от отговорност не засяга вашите законови права срещу доставчика на трета страна.

4. Рискове свързани с туристическите дестинации.

 4.1 Пътуването до определени дестинации може да е свързано с по-голям риск от други. Настояваме пътниците да преразгледат всякакви забрани за пътуване, предупреждения, съобщения и съвети, издадени от Министерството на Външните Работи, преди да резервират пътуване до международни дестинации. Информация за условията в различните страни и нивото на риска, свързано с пътуванията до определени международни дестинации, можете да намерите на уебсайта на МВнР, който се намира в момента на адрес https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/situatsionen-tsentar/preduprejdenie-patuvane.

 4.2 Ваше задължение е да сте сигурни, че сте запознати с всички препоръчвани ваксинации и здравни мерки в подходящо време преди заминаването. Моля, консултирайте се с лекар или клиника не по-малко от шест седмици преди заминаването, за да се уверите, че сте изпълнили необходимите изисквания и разполагате с приложимата информация.

 4.3 Издаването на визи за съответната държава е в компетентност единствено на съответното Консулство и не се гарантира от нас. 

 4.4 Считаме, че адекватната застраховка за пътуване е от съществено значение. Моля, уверете се, че имате валидна застраховка за пътуване за страните, в които ще пътувате.

 4.5 Предлагайки пътуване до определени международни дестинации, ние не гарантираме, че пътуването до такива точки е препоръчително или без риск и не носим отговорност за щети или загуби, които могат да възникнат при пътуване до такива дестинации.

5. Точност на информацията.

Травел Типс ЕООД не поема отговорност за неточности, свързани с информацията и описанието на самолетните билети, настаняването, трансферите и всички други туристически и ваканционни продукти, показвани на този сайт (включително снимки, списък с хотелски удобства, общи продуктови описания и т.н.), голяма част от които се предоставят от съответните доставчици. Всяка оценка за хотелско настаняване, показана на този сайт, е предназначена само за обща информация, и не гарантираме точността на рейтинга. Ние актуализираме сайта си редовно и може да променяме съдържанието по всяко време. Имайте предвид, че понякога се появяват промени и грешки. Запазваме си правото да правим промени и да коригираме грешки в обявените цени по всяко време преди потвърждаването на Вашата почивка. Ще ви уведомим за всяка грешка, която ни е известна, и за правилната цена в момента на резервацията.

6.Цени

6.1 Цената на туристическите услуги варира значително в зависимост от периода, в който се осъществява пътуването, броя на пътуващите, авиокомпанията и избраното хотелско настаняване. Запазваме си правото да променяме цените всеки ден в зависимост от промените в цените на услугите, предлагани от нашите партньори.

 6.2 Освен ако не е посочено друго в описанието на офертата, цените не включват:

• лична застраховка за пътуване

• териториални такси за излизане, изисквани от някои държави, които трябва да се заплатят на място в брой, при настаняване

• допълнителни такси за багаж

• летищен паркинг и трансфер

• визи и такси за всички необходими административни и здравни формалности за предвиденото пътуване: ваксинации, медицинско лечение и др.

• данък на посетителите

• единична стая

• храна, която не е включена в избраната форма на хранене.

• Детски такси, които трябва да бъдат заплатени директно на хотела на място

• телефонни разговори

• по желание посещения и екскурзии, входни такси за музеи и обекти

• лични разходи

7. Плащане

Плащането може да бъде извършено по банков път по сметка на агенцията.

8. Документи за пътуването.

След като получим плащането от вас, ние ви изпращаме по email всички необходими билети и резервационни номера, свързани с вашето пътуване.

9. Анулация

Ако трябва да отмените Вашето пътуване, след като бъде потвърдено, вие трябва незабавно да ни уведомите по телефон или писмено по email. След което ще Ви информираме за таксите за анулиране (ако има такива) и всички други приложими разходи, които трябва да одобрите в посоченото време, за да потвърдите заявката си. Всяко одобрение, получено извън указания времеви интервал в офертата, може да доведе до допълнителни разходи, за които ще бъдете информирани по email. Важно е да върнете писменото си одобрение, тъй като в противен случай първоначалната ви резервация ще се запази. При получаване на Вашето писмено одобрение на горепосочения документ, в посочения срок, вашето известие за анулиране ще влезе в сила.

10. Отговорност

Ние не поемаме отговорност по отношение на който и да е договор, който сключвате или за каквито и да било услуги или договорености, които купувате, или за действия или бездействия на доставчика. Ние поемаме отговорност, ако се установи, че сме виновни по отношение на която и да е услуга, която предоставяме (за разлика от всяка услуга, предоставяна от трета страна, като доставчик на туристически услуги, предоставена на този сайт, за когото не носим отговорност) и отговорността ни се ограничава до комисионната, която сме спечелили или трябва да спечелим във връзка с въпросната резервация.

11. Заключителни разпоредби

 11.1. Травел Типс ЕООД декларира, че предоставяните от потребителите лични данни са защитени съгласно Закона за защита на личните данни, обработват се само и единствено във връзка с резервациите, които правим за вашето пътуване, и се съхраняват съгласно нормативните изисквания.

11.2. Всички спорни въпроси във връзка с тези условия се решават чрез преговори, а при невъзможност – в съответствие със законодателството на Република България.

Продължете резервацията