Пътешествие в Исландия

0
Цена
От2,640 лв.
Цена
От2,640 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

428

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

5 дни / 4 нощувки
Дати: 23.05.2021 - 26.11.2021
София
Рейкявик

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Програма

Ден 1София - Рейкявик

Полет София – Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел. Възможност за разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 2Златен триъгълник

Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. Златен кръг – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия. Ще започнем с посещение на кратера Керид /Kerid/. Кратерът е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години.
Следващата ни спирка е гейзерът Гейсир /Geysir/ – най-известният гейзер, дал име на всички горещи извори на планетата – всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си и Строкур /Strokkur/, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Ще се насладим най-известения и невероятно красив водопад Гълфос /Gullfoss/. Името му буквално означава Златният водопад. Висок е около 32 метра и е на няколко нива. Ще седнем да обядваме в известната доматена ферма Friðheimar farm, която произвежда около 70% от всички домати в Исландия.
Последната ни спирка за днес е националният парк Тингветлир /Thingvellir/. Само тук може да се види голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя северноамериканската и евразийската тектонска плоча. В парка Тингветлир се намират уникалният водопад Гълфос /Gullfoss/ и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 3Живопосното южно крайбрежие и обиколка на ледник

Закуска. Целодневна екскурзия по живописното южно крайбрежие на Исландия. Ще се отправим към водопада Скогафос /Skogafoss/. С около 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че първият заселник на викинг в района е скрил съкровището в пещерата зад каскадата. Ще спрем и за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра /Reynisfjara/ – най-известният плаж в Исландия е доста труден за произасяне и също така е доста труден за възприемане, тъй като красотата му е извън нашите човешки представи. Черен пясък, величествени базалтови колони, извисяващи се самотно в морето, поривист студен вятър и огромни вълни. Иконичната скала от базалтови колони, приличащи на стъпаловидна пирамида, е наречена Халсанеф и е зашеметяваща.
Следващата ни спирка е невероятният ледник Sólheimajökull. Той ще ви очарова с причудливите си ледени формации, които се стопяват през всяка изминала година.
Последната ни спирка е водопада Селяландсфос /Seljalandsfoss/, който е един от най-красивите водопади на Исландия. С височина също около 60 метра Селяландсфос представлява наистина неземна гледка. Той е единственият известен водопад по рода си, при който е възможно да се ходи зад него. Завръщане в Рейкявик. По желание разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 4Рейкявик

Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи, църквата Хатлгримскиркя, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan /Перлата/, забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса. Следобед, възможност за наблюдение на китове /срещу допълнително заплащане/ – ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От екипажа на кораба ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да види
и/или
посещение на Синята лагуна /срещу допълнително заплащане/ – геотермалният рай на Исландия е наречен така заради уникалния си цвят, получен при рядка комбинация от сладка и морска вода.
По желание разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 5Рейкявик - София

Трансфер до летището и полет за София.

ДатаХотелЦена на човек
в двойна стая
Единична стая
23.05.20211350 евро1560 евро
30.05.20211350 евро1560 евро
04.09.20211350 евро1560 евро
26.11.20211350 евро1560 евро

Цената включва:

 • Полети София – Рейкявик - София
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж с размер 55 x 40 x 23 см.
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 4 нощувки със закуска в хотел 3*
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

Цената не включва:

 • Чекиран багаж от 20 кг.
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Допълнителни такси, плащания и други разходи
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
 • Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро
Полезна информация
 • Размерът на депозита е 50% /петдесет процента/ от общата цена. Потребителят внася депозита в момента на подписването на договора, ако не е упоменат друг срок. Резервации, за които не е внесен депозит, се считат за невалидни. За резервации с начална дата на пътуването по-малко от 60 /шестдесет/ дни, се внася пълната сума по резервацията.
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • При отказ на Туриста от ТП по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, то внесената сума се възстановява изцяло, в срок от три работни дни, като от нея се удържат / могат да бъдат претендирани следните неустойки, в процент от стойността на ТП: повече от 3 месеца преди датата на пътуване – 20%; от 3 мес. до 30 дни – 50%; от 29 до началото на пътуването –100%, от пълната стойност на ТП / или срокове посочени в договора на съответното пътуване/.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Не се изискват визи за български граждани при пътуване по програма "Екскурзия в Исландия".
 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания.
 • Часово време: България 12 ч. / Исландия 09 ч.
Карта

Снимки