Пътешествие до Шри Ланка

0
Жена за комбинация
От2669 лв.
Жена за комбинация
От2669 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

728

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

10 дни / 7 нощувки
Дати: 22.11.2019 г.
София
Коломбо

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

16:10 ч.

Час на връщане

15:10 ч.

Програма

Ден 1София - Коломбо

Среща на летище София Т2 в 14:10 за полет на FlyDubai по маршрут София- Дубай -Коломбо. Регистрация. Отпътуване за Дубай в 16:10. пристигане в Дубай около 22:00. Кратък престой и отпътуване за Коломбо в 23:20.

Ден 2Дамбула

Пристигане в Коломбо в 05:20. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата – партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage. Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. Възможност за разходка на гърба на слон – срещу допълнително заплащане от около 30 долара.
Настаняване в хотела в Дамбула. Свободно време за спа или почивка. Нощувка.

Ден 3Скалната крепост в Сигирия; Национален парк "Минерия" и джип сафари

Закуска. Рано сутринта около 08:00 – изкачване до скалната крепост в Сигирия. Изкачването е по стръмни стълби ( над 1300 на брой), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността. Скалната крепост в Сигирия, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Минерия ( входа е срещу допълнително заплащане от 40 щ.д. на място). Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се – много слонски фамилии. Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana – при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове. Завръщане в хотела. Нощувка в Дамбула, Сигирия.

Ден 4Дамбула - Канди ( 80 км, 2 часа)

Закуска. След закуска – отпътуване за Канди като по път се посещава златния пещерен храм Dambulla. Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини – в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden.
Настаняване в хотела. Свободно време за спа или почивка. Следобедно традиционно танцувално шоу – по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Канди

След закуска – посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг.
Следва посещение на градина за подправки, където ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка „Островът на подправките“. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни – друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях. Вечеря. Нощувка.

Ден 6Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)

Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя – посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холандските колонизатори. В рамките на стените му е стария град. Някои учени твърдят, че града е всъщност много по – стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил. Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел. Възможност за закупуване на сувенири – това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири.

Ден 7Когала

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Когала

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката – 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите – само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)

Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо – тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 – 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. регистрация за полет до Дубай.

Ден 10Коломбо - София

Отпътуване за Дубай с полет на Flydubai в 02:10. Пристигане в Дубай в 05:15. Престой. Отпътуване за София в 10:45. Пристигане в София, Т2 в 15:10.

ДатаВъзрастен в
двойна стая
Единична
стая
Трети
възрастен
Дете от
(2-11.99г.)
22.11.2019г.2669 лв.3599 лв.2339 лв.1998 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Коломбо - София
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг
 • Изпращане, посрещане и съдействие на летището. Водач от България при 12 записани туристи.
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
 • 7 нощувки с включени закуски и вечери в описаните хотели
 • Всички турове в програмата с включени входни такси

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв. ( кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане)
 • Други екскурзии и входни такси (не описани в програмата)
 • Хранения извън описаните в програмата. Напитки по време на храненията.
 • Бакшиши - 20 USD на човек, задължителни
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Луксозни хотели
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувен басейн
 • Фитнес център и спа-уелнес

Хотели по програмата:
Дамбула – Fresco Water Villa 4*, Amaya Lake Dambulla​ 4*, The Paradise Resort 4* ( или подобен) x 02 нощувки
Канди – Hotel Topaz 4*, Amaya Hills Kandy 4* ( или подобен) x 02 нощувки нощувки
Когала – Long Beach Resort 4*, Dickwella Resort & Spa 4* ( или подобен) x 03 нощувки

Застраховка

Задължителната медицинска застраховка не е включена в цената. Туроператорът издава застраховки „Медицински разноски при болест и злополука на туриста“ на ЗАД „Армеец”.

Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Входна такса за традиционно танцувално шоу - 10 щ.д.
 • Входна такса за националния парк Minneriya ( се заплаща на място - 40 долара за възрастен, 20 - за дете)
 • Разходка със слон ( в Habarana или друго място) - 30 долара
Полезна информация
 • Цените са промоционални за ранни записвания и могат да бъдат коригирани!
 • Депозит при резервация: 50% лв. Доплащане: до 35 дни преди отпътуванe.
 • Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната. Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
 • Условие за водач от фирмата: мин. 12 записани човека. Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.
 • Срокове за анулации и неустойки: Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка; 59 дни до 31 дни - депозита; 30 до 0 дни: 100 % от целия договор. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е препоръчителен.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.
Карта

Снимки