вход

регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да давате оценки и да коментирате екскурзиите, както и да запазвате в списък тези, от които се интересувате.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди парола*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Email адрес*
Телефон*
Държава*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите

Вече сте член?

вход

Почивка в Египет от Варна, хотел Desert Rose Resort 5*

0
Цена
От1,299 лв.
Цена
От1,299 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

569

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

8 дни / 7 нощувки
Дати: 15.10.2022
Варна
Хургада

Място на отпътуване и връщане

Летище Варна

Час на отпътуване

11:00 ч.

Час на връщане

17:15 ч.

Програма

Ден 1Варна - Хургада

Среща на летище Варна и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 10:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Хургада. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Хургада

Закуска. 1. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Orange bay Island и шнорхелинг (срещу доп.заплащане).
Едно от най-популярните места за екскурзия с лодка и шнорхелинг в Хургада. Екскурзията започва около 08:00 ч. и включва морска разходка с лодка с възможност да се насладите на красотата на един от прекрасните острови и съкровища на кораловия риф, белият пясък и слънчевите лъчи на Червено море. Слизане на плажа на острова за плуване и релакс. Обяд на острова. Едно от най-прекрасните места за гмуркане в целия свят е в околностите на острова. Две спирания за гмуркане в близост до коралови рифове. Като за тези, които не са любители на гмуркането няма да им е трудно също да видят и да се полюбуват на красивите морски видове, тъй като водата в Червено море е кристално бистра и чиста. Връщане в хотела около 16:00 часа.

Ден 3Хургада

Закуска. 1. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Paradise island (срещу доп. заплащане).

Разходка с моторна лодка до прекрасния Paradise island. „Райски остров“ където можете да се насладите на подводната флора и фауна. Отпътуване от хотела към 08:00 часа. Приказен плаж, невероятно нежно море, коралови рифове, разкриващи тайните на Червено море. Островът  е напълно заобиколен от риф, лишен от растителност, но пък е посипан с непокътната природа, страхотен плаж с фин, белоснежен пясък, кристална вода и спиращи дъха гледки. Неописуема красота на морето и разнообразие от водни забавления и ресторанти. По време на екскурзията ще прекарате един фантастичен ден на пустинен остров, ще се насладите на красотата му, ще опознаете живота под водата и ще получите незабравими впечатления. Разходката включва 2 спирки до коралови рифове, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова, възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Продължителност на екскурзията около 8 часа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия подводница Submarine (срещу допълнително заплащане).

Ако не обичате да плувате, но желаете да разгледате вълшебния свят под повърхността на водата, то задължително се възползвайте от екскурзията с туристическата подводница Submarine. Подводницата се спуска на 25 метра дълбочина под водата, сред цветовете на Червено море, където за един час ще може да се насладите на изобилие от красиви корали и множество морски рибни видове. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Продължителност около 3 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза (срещу доп.заплащане).

Екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет. Отпътуване от хотела около 02:00 часа. Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри.
Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Връщане в хотела около 00:30 ч. Нощувка.

Ден 5Хургада

Закуска. 1. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия – Дайвинг в красивите рифове на Червено Море – за професионалисти и за начинаещи (срещу допълнително заплащане).

Едно от най-предпочитаните места за гмуркане в света се намира в Египет. В подводния резерват, между разноцветни коралови рифове (тук виреят над 150 вида корали), можете да наблюдавате живота на хиляди морски обитатели. Червено море е описвано като „коридор на чудесата за гмуркане. Отпътуване от хотела в 8 часа сутринта. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят. Морето е известно със своята разнообразна фауна и впечатляващата чистота на водата, с видимост, която често превишава 45 метра. Голяма част от уникалността на гмуркането в Червено море се дължи на впечатляващото припокриване на ярката красота на пустинята и истинската райска градина във водите на Червено море. Около 10 процента от животинските видове в Червено море не се срещат никъде другаде на Земята. Ще имате възможност да се насладите на гмуркане, прекрасна разходка с лодка и риболов и да наблюдавате невороятният и богат животински свят на Червено море.

2. Възможност за допълнителна полудевна екскурзия SEA SCOPE – Разходка из Червено море (срещу доп. заплащане). Трансфер до пристанището с автобус и качване на лодка с дължина 18 м. Лодката ви дава възможност са се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели. Фантастично подводно пътуване от което ще откриете прекрасния морски живот на Червено море до дълбочина 3 метра.  Препоръчва се за семейства с деца.

Ден 6Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Луксор (срещу доп. заплащане).

Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Луксор е идеалното място и за онези, които са решили да посетят Горен Египет. В Луксор е и крайната спирка на корабните пътешествия по река Нил. Отпътуване от хотела 04:30 ч. за Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак – най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм. Отпътуване към Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце. Посещение на местна фабрика за алабастър и музея на папируса. Връщане в хотела около 22 ч. Нощувка.

Ден 7Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Super safary (срещу доп.заплащане).
Отпътуване от хотела в 13 ч. от хотела. Ще можете да видите същността на ландшафта в пустинята – долините и красивите пясъчни планини с червеникавият им оттенък. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (танура, ориенталски танци, огнено шоу). Продължителност на екскурзията около 8 часа. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 8Хургада - Варна

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада в обявения час от фирмата партньор. Полет за Варна.

Тип стаяЦена на човек
на база ALL INCLUSIVE
Цена на човек
на база ULTRA ALL INCLUSIVE
STANDARD ROOM GARDEN VIEW1299 лв.1721 лв.
STANDARD POOL VIEW1344 лв. 1766 лв.
SUPERIOR ROOM GARDEN VIEW1449 лв.1872 лв.
CLUB SUITE BEACH FRONT4471 лв.5979 лв.

Цената включва:

 • Чартърен полет Варна – Хургада - Варна с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 18 кг. и до 7 кг. ръчен
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 7 нощувки в хотел DESERT ROSE RESORT 5* на база All Inclusive
 • Обслужване на български език на място
 • Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език
 • PCR тест за COVID-19 при отпътуване за Египет (при условие, че има наложено такова изискване)
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Евентуална такса гориво
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 15 лв.
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 30 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Отличен хотел на брега на морето
 • Собствен пясъчен плаж с дължина от 1км.
 • Безплатен Wi-Fi (в стаите Superior и общите части на хотела)
 • 4 плувни басейна (1 с олимпийски размери и един отопляем през зимата)
 • Аквапарк с 6 водни пързалки, 3 тенис корта, СПА център
 • Детско меню, басейн, детска площадка, мини клуб (4-12г.)
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Допълнителни екскурзии
 • Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза с автобус. Цени: възрастен 90 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро.
 • Целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза със самолет. Цени: възрастен 270 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 260 евро.
 • Целодневна екскурзия Paradise island и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч. Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Полудневна екскурзия подводница Submarine - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч. Цени: възрастен: 60 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Целодневна екскурзия Super safary - Продължителност на екскурзията около 6 часа. От 13:00 - 19:00 ч. Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Целодневна екскурзия Луксор - Продължителност на екскурзията около 16 часа. От 04:30 - 21:00 ч. Цени: възрастен: 90 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро.
 • Дайвинг в красивите рифове на Червено Море - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч. Цена: възрастен: 55 евро за възрастни и за деца над 10 години.
 • Полудевна екскурзия - SEA SCOPE из Червено море - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 09:00 - 12:00 ч. Провежда се всеки ден. Цени: възрастен: 30 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 15 евро.
 • Целодневна екскурзия Orange bay и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч. Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Целодневна екскурзия Orange bay и дайвинг - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч. Цени: възрастен: 60 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Пиратски кораб - Продължителност на екскурзията около 8 часа. От 08:00 - 16:00 ч. Цени: възрастен: 90 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 45 евро.
 • Посещение на GRAND AQUARIUM - Продължителност на екскурзията около 3 часа. От 10:00 - 13:00 ч. Цени: възрастен: 55 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 30 евро.
 • Шоу с делфини - Продължителност на екскурзията около 2 часа. От 10:00 - 12:00 ч. Цени: възрастен: 40 евро, дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 20 евро.
 • Плуване с делфини. Цени: 70 долара за деца и възрастни.
Полезна информация
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
 • Депозит в размер на 30 % депозит на пакетната цена. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
 • Минимален брой участници за осъществяване на въздушния превоз: 100. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване. Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Пътуващият има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка. При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 30 % от пакетната цена. При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.
Карта

Снимки