вход

регистрация

След като създадете акаунт, ще можете да давате оценки и да коментирате екскурзиите, както и да запазвате в списък тези, от които се интересувате.
Потребителско име*
Парола*
Потвърди парола*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Email адрес*
Телефон*
Държава*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите

Вече сте член?

вход

Обиколка на Япония

0
Цена
От4,785 лв.
Цена
От4,785 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

649

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

12 дни / 9 нощувки
Дати: 28.03.2022 -01.10.2022
София
Осака

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Програма

Ден 1София - Осака

Полет София – Осака

Ден 2Осака

Пристигане в Осака. Трансфер и настаняване в хотел 3*. Обиколката ни започва с централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори. Следвя посещение на най-интересната забележителност на града – Замъка Осака, построен през 1576 г. Замъкът Осака е бил построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.
Нощувка в Осака.

Ден 3Химеджи и Кобе

Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколна на Химеджи и Кобе /вкл. в пакетната цена/.
Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла. Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основнят цвят е бял. Ще посетим и великолепните градини Kokoen Garden.
Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.
Разбира се, време е за обяд с първокласен стек Кобе /срещу допълнително заплащане/. След обяд ще посетим Парка Мерикен /Park Meriken/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града. Паркът е пълен с цветя и зеленина.
Нощувка в Осака.

Ден 4Нара – Киото

Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара – първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогаващната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто – южната столица, защото новата е на север. Храма Тодайджи или „Великият храм на Изтока“, е най-известният и исторически важен храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната, висока 16 метра, излята от бронз.
Ще направим кратка разходка из Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града. В парка живеят повече от 1200 елени, които са изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите продавани на територията на парка, специално направени за тях.
Отправяме се към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н.
Нощувка в Kиото.

Ден 5Киото

Закуска. Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Но замъкът едва ли би придобил дори и половината от славата си без своите градини. Сред градините му има езерце с три острова, изящно украсени с подредени камъни и цветя, където се провеждат чайни церемонии.
Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/. Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.
Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/. Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на Гейша шоу.
Нощувка в Киото.

Ден 6Киото

Закуска. Днес ще посетим Сребърния павилион /Ginkakuji/, построен от шогуна Йошимаза за да съперничи на Златния павилион, където се оттегля като монах да медитира. Превърнат след смъртта му в будистки храм с великолепни и изискани японски градини. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро и размишлявал. Студентите му дали това название на улицата, все пак 10% от населението на града са студенти, Киото е реномиран университетски център, със световно признание, има над 40 университета и колежи. Ще продължим с разглеждане на японската култура. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, паметник под закрилата на Юнеско, основан през 780 г. От великолепните му градини се открива спираща дъха гледка, както към града, така и към планината.
Нощувка в Киото.

Ден 7Киото - Йокохама - Токио

Закуска. Следвящата спирка от нашето вълнуващо пътуване е Йокохама. С население от около 3,5 милиона души т е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.
Обиколката ни ще започне с Музей на изкуството – тук се съхраняват творби на японски и чуждестранни автори. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е трипластов кораб, наречен Лебед на Тихия океан, историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век и 73 етажният небостаргач Landmark Tower.
Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21. Отправяме се към Токио. Нощувка в Токио.

Ден 8Токио

Закуска. Столицата на Япония е един от най-атрактивните градове в света. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик, наред с модерните квартали, високата технология и стряскащите екстравагантности, Токио крие и очарователни местенца на спокойствие, като традиционни улички и великолепни градини.
Започваме разглеждането на Токио от неговото сърце, космополитния квартал Шибуя и прочутото кръстовище, най-голямото в света. Ще прекосим кръстовището и ще се качим на първия етаж на кафенето Starbucks, за да го видим отвисоко. Недалеч се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града. Наоколо се простират пешеходни улици, рай за шопинг.
На 15 минути пеша ще стигнем до улица Такешита-Дори в квартала Harajuku, където се събират младежи с възможно най-странен и невъобразим външен вид, облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри или исторически епохи: бунтовни рокери, лолити, барби, готика, flashys и всичко друго, което не можете да си представите. На няколко улици се намира емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе, с неговите бутици и многоцветни реклами. Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоистки храм Мейджи.
Нощувка в Токио.

Ден 9Токио

Закуска. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. От обсерваторията на кметството се вижда целият град /вход свободен/. Следобед, разходка до императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход, всъщност на огромна площ са подредени с вкус множество градини и през всеки сезон откриват великолепни гледки.
Вечерта, не можем да подминем квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.
Нощувка в Токио.

Ден 10Токио

Закуска. Последен ден в Токио. Ще започнем деня с рибния пазар, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня, където можем да видим риби, за които не сме и чували. Следва още малко японска традиция, един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения.
Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.
Нощувка в Токио.

Ден 11Токио - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване за България.

Ден 12София

Пристигане в София.

ДатиХраненеЦена на човек
в двойна стая
Единична стая
28.03.2022Закуска2445 евро2745 евро
13.04.2022Закуска2445 евро2745 евро
01.10.2022Закуска2445 евро2745 евро

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Осака и Токио – София
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
 • Всички трансфери по маршрута
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Осака
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Киото
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Токио
 • 7 дневена карта за JR /Japan Railway/
 • Водач от туроператора и екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии и входни такси за музеи
 • Напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка не е включена в цената. Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс е 2 лв. на човек на ден.
Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Полезна информация
 • Местна валута – Японска йена. При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.
 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по късно от 65 дни преди обявената дата на отпътуване. При резервации и записване под 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора.
 • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.
 • Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония.
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Часово време: България - 12ч., Япония - 19ч.
Карта

Снимки