Нова година 2024 в Кападокия

0
Цена
От1,066 лв.
Цена
От1,066 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

667

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

4 дни / 3 нощувки
Дати: 30.12.2023
София
Невшехир

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

08:00 ч.

Час на връщане

20:40 ч.

Програма
Ден 1 (30.12.2023)

Отпътуване с чартърен полет София-Невшехир-София. Кацане на летище Невшехир (Кападокия) и посрещане от представител на фирмата партньор. Групов трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч.

Свободно време или възможност за включване в допълнителна екскурзия до мистичните тайни на Кападокия с местен екскурзовод (срещу доп.заплащане). 

Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост Ючхисар. Посещение на замъка Ючхисар. Най-високата точка на Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и
галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Попътно разглеждане на долината Гювенджерлик „долината на гълъбите“. Долината е дълга  4100 метра и е една от най-дългите долини на Кападокия – дом на гълъбите от векове. Фото пауза между уникалните скалисти образования. От западната страна на долината се намира замъкът Юxисар. Време за обяд.  Програмата продължава с разглеждане на  на долината на ловджиите. Посещение на Ağacın Altı –(Under The Tree) – разглеждане и  Фото пауза.

Връщане в хотела. Свободно време или включване в доплълнителна екскурзия.

Вечерта ви предлагаме посещение на специална турска вечер в ресторант  „Uranos & Sarikaya”  Атракционно заведение в Кападокия с богата музикална програма, тематична вечер с ориенталски танци.  (срещу доп.заплащане). 

Връщане в хотела. Нощувка. 

 

Ден 2 (31.12.2023)

За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин.

или възможност за допълнителна екскурзия панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия. (срещу допълнително заплащане). Ако се страхувате от височини или по някаква друга причина не можете да летите с балон, предлагаме ви да се насладите на това грандиозно зрелище от земята. Рано сутринта, преди изгрев слънце, ще бъдете взети от хотела с автобус и откарани до долината, откъдето ще излетят балоните. Ще имате възможност да наблюдавате как балоните се подготвят за полет, като се пълнят с горещ въздух. Да се ​​любувате на невероятно красивата гледка на издигащи се балони е наистина приказна гледка. След като балоните се издигнат в небето, ще се преместите на друга точка, за да наблюдавате полета на балоните в Кападокия. Премествайки се от място на място, пред очите ви ще се открият нови фантастични панорами. Можете да направите огромен брой ефектни и незабравими снимки от различни ъгли. След като направите това вълнуващо пътуване, ще получите ярки спомени и впечатления за цял живот!

Свободно време или възможност за включване в допълнителна екскурзия до мистичните тайни на Кападокия с местен екскурзовод (срещу доп.заплащане). 

Туристическа програма с посещение на центъра на ранното християнство – националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Следва посещение на местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ – смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот.  Ще видите най високите вулканични конуси с базалтови шапки. и църквата св. Симеон стълпник. Следва разглеждане на долината Дервент (долина на въображението), наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Разглеждане на символът на град Ургюп в Кападокия – долината на трите красавици. Това са най-сниманите приказни комини в Кападокия. Време за обяд. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени изделия и бижутерски магазин. 

Връщане в хотела. Посрещане на Новата 2024 година празнично меню, ориенталски танци и DJ от България.

 

Ден 3 (01.01.2024)

Закуска. За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин.

Възможност за Джип сафари – Офроуд преход с джип 4×4 през живописни местности. По пътя се спира  на четири места – залезът на Кападокия – Старата болница, замъкът „Ортахисар“ и църквата „Панджърлък“ , фотопауза за 15 минути. Средна продължителност на обиколката 2 часа. Накрая обиколката ще приключи с чаша шампанско и ще получите  сертификат. Почувствайте се като филмов герой с непредсказуем сюжет. Обиколката с Jeep Safar е едно от най-вълнуващите приключения в Кападокия за обиколка на региона с офроуд превозни средства. Jeep Safari има богата програма, за да получите най-доброто от Кападокия, трябва да започнете деня по-рано. Маршрутът на джип сафари обхваща разстояние от над петдесет километра.  Цялото пътуване ще отнеме около два часа. Очакват ви уникални пейзажи, чиито аналози няма на нашата планета никъде другаде по света.  Ще видите многоцветни туфови хълмове, вулканични планински вериги и свободно стоящи скални образувания.  Всички те не приличат на обичайните земни пейзажи. 

Следва посещение  на древния, подземен град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Посещението на подземния град е вълнуващо забавление. Трудно е да се опише и предаде от снимка, просто трябва да се посети! На място ще се докоснете поне малко от атмосферата на града. От разказите на екскурсовода се опитайте да разберете как са живели хората там! Мащабът на подземните градове е колосален! Въпреки факта, че на повърхността изобщо не е ясно, че под земята е създадена цяла инфраструктура от градове! Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения – изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи.

Време за обяд.

Посещение  на  Мустафапаша – древен град,  наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и  с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали.

Посещение на Юргюп: Сърцето на Кападокия. Китно градче, известно с виното, ръчно направените килими и скалните хотели.

Посещение на Ортихисар.  Замъкът Ортахисар е разположен в пещера на височина 86 м. Замъкът е използван за отбрана и като жилище. Намира се на 15 км от град Невшехир, по пътя за Юргюп. 

Връщане в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Сема“ – Танцът на въртящите се дервиши (срещу допълнително заплащане.)

Сема е вдъхновение за Мевляна Джелаледдин-и Руми (1207 – 1273), а също и част от турските обичаи, история, вярвания и култура…Тя символизира в седем части различните значения на мистичния цикъл към съвършенство (Възнесение – Чудо) .Церемонията Сема представлява завършването на цялото мистично пътуване, духовното издигане чрез любовта, в което дервишът напуска егото си, намира истината и идва като „Съвършения“. След това той се завръща от това духовно пътуване като човек, който е достигнал зрялост и по-голямо съвършенство, за да обича и да се възползва от цялото творение, всички създания, без разлика по отношение на вяра, класа или раса.

 

Ден 4 (02.01.2024)

Закуска. Посещение на магазин за ядки и сладки изделия. Трансфер до летище Невшехир в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.

ХотелДвама възрастниСтаяИзхранване
SUHAN CAPPADOCIA HOTEL AND SPA 5*2132 лв.Стандартна стаяHALF BOARD
EXEDRA HOTEL CAPPADOCIA2578 лв.Стандартна стаяHALF BOARD
YUNAK EVLERI3775 лв.Стандартна стаяHALF BOARD

Цената включва:

 • Чартърен полет София – Невшехир (Кападокия) – София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 8 кг. ръчен
 • Новогодишна вечеря в балната зала на хотел Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5* с DJ с изискано празнично мено и напитки в неограничено количество за всички резервирали хотел Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5*
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 3 нощувки в хотел по избор
 • Медицинска застраховка на ЗК“ЛЕВ ИНС“ с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Изпращане на летището от представител на TO
 • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
 • Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български език

Цената не включва:

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (виж условията по- долу)
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. – доплащане 25 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. – доплащане 55 лв
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Такса гориво (виж забележката по- долу)
 • Входни такси за музеите в Кападокия: скалните църкви в Гьореме (15 евро); Подземен град и Каймаклъ (10 евро); Долина Пашабаа – (10 евро); Замъкът Учисар (2 евро)
 • Такса обслужване на екскурзовода и шофьора – 15 евро на човек за целия престой;
 • По желание доплащане за обяд – 10 евро
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Допълнителни екскурзии
 •  Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания. За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин. Цените започват от 260 евро на човек. 
 • Jeep safari –  Офроуд преход с джип 4×4 през живописни местности. По пътя се спира  на четири места – залезът на Кападокия – Старата болница, замъкът „Ортахисар“ и църквата „Панджърлък“ , фотопауза за 15 минути. Средна продължителност на обиколката 2 часа. Накрая обиколката ще приключи с чаша шампанско и ще получите  сертификат. Почувствайте се като филмов герой с непредсказуем сюжет. Цена – 45 евро на човек.
 • Панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия. Ако се страхувате от височини или по някаква друга причина не можете да летите с балон, предлагаме ви да се насладите на това грандиозно зрелище от земята. Рано сутринта, преди изгрев слънце, ще бъдете взети от хотела с автобус и откарани до долината, откъдето ще излетят балоните. Ще имате възможност да наблюдавате как балоните се подготвят за полет, като се пълнят с горещ въздух. Да се ​​любувате на невероятно красивата гледка на издигащи се балони е наистина приказна гледка. Цена – 25 евро на човек. 
 • Полудневна екскурзия в Кападокия на 30.12.2023 с местен екскурзовод с посещение на замъка Ючхисар, разглеждане на долината Гювенджерлик „долината на гълъбите“, разглеждане на  на долината на ловджиите, посещение на Ağacın Altı –(Under The Tree)Цена – 30 евро на човек.
 • Посещение на специална турска вечер в ресторант  „Uranos & Sarikaya”  Атракционно заведение в Кападокия с богата музикална програма, тематична вечер с ориенталски танци.  Цена – 35 евро на човек.
 • Панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия. Ако се страхувате от височини или по някаква друга причина не можете да летите с балон, предлагаме ви да се насладите на това грандиозно зрелище от земята. Рано сутринта, преди изгрев слънце, ще бъдете взети от хотела с автобус и откарани до долината, откъдето ще излетят балоните. Ще имате възможност да наблюдавате как балоните се подготвят за полет, като се пълнят с горещ въздух. Да се ​​любувате на невероятно красивата гледка на издигащи се балони е наистина приказна гледка. Цена –  25 евро на човек.
 • Екскурзионна програма на 31.12.2023 – мистичните тайни на Кападокия с местен екскурзовод (срещу доп.заплащане). Туристическа програма с посещение на центъра на ранното християнство – националният парк Гьореме, разглеждане на долината Дервент (долина на въображението), наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; попътно разглеждане на „долината на любовта“ , разглеждане на символът на град Ургюп в Кападокия – долината на трите красавици.  Цена – 30 евро на човек.
 • Екскурзионна програма на 01.01.2024 с посещение на древния, подземен град Каймаклъ, посещение на древния град Мустафапаша, посещение на Юргюп, посещение на Ортихисар.  Цена – 35 евро на човек.
 •  Танцът „Сема“ – Танцов спектакъл на въртящите се дервиши. Чрез музиката и танца, Дервишите изпадат в мистично състояние. Като засвири церемониалната музика, те започват да се въртят, и тяхната дълга пола създава впечатление, че плават във въздуха. Сема е вдъхновение за Мевляна Джелаледдин-и Руми (1207 – 1273), а също и част от турските обичаи, история, вярвания и култура. Цена –  25 евро на човек.

   

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ

   • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
   • Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.
   • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
   • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.

   • Цената на входните такси е към момента и е възможна промяна.
   • Не се препоръчва посещение Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофобия.

   • Екскурзията „Полет с балон над Кападокия“ се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при сила на вятъра над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.

Полезна информация

НОВА ГОДИНА 2024 КАПАДОКИЯ, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ

 • Празничната програма на 31.12.2023 с DJ  в балната зала на хотел Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5*
 • Новогодишна вечеря с изискано мено и напитки в неограничено количество.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ 

ЗАБЕЛЕЖКА

Посочената обща стойност на почивката е валидна само при закупуване на самолетен билет и ползване на свързани туристически услуги. При закупуване само на самолетен билет, цената на същия е съгласно обявената към датата на заплащането.

1. Плащания:
1.1 Депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 30 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2   Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:

 • ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
 • За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
 • При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
 • Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка „Отмяна на пътуване“.

Минимален брой участници за осъществяване въздушния превоз: 100.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или валидна лична карта. 

Визов режим: Няма

Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Такса гориво:
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 800 долара на тон, Невшехир – 800 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z – средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Невшехир, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Невшехир-София.

Права на пътуващите:

Пътуваащите имат право да прехвърли сключения от него договор за основната и допълнителни услуги  на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Пътуващият има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Пътуващият резервирал и заплатил  за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване пътуващият има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:

Медицинската застраховка по основната и допълнителни услуги е на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „КОРИС БЪЛГАРИЯ“ ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена, различни от стандартните стаи. Те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на пътуващия.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Карта

Снимки