НГ в Паралия Катерини, Солун и Метеора с празнична вечеря

0
Цена
От475 лв.
Цена
От475 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

710

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

4 дни / 3 нощувки
Дати: 29.12.2023

Място на отпътуване и връщане

София – Пловдив

Час на отпътуване

07:00 ч.

Час на връщане

вечерта

Програма
ДЕН 1 – 29.12.2023  Отпътуване от Пловдив – 06.00 часа Дом на Културата, София – 08.00 часа. (стадион “Васил Левски”). Преминаване през Сандански, Кулата, Промахон, Серес, Солун. Начало на панорамната автобусна обиколка на града. Интерес представляват: Бялата кула /XV в./ – символ на града, разположена на площад „Никис“, Паметникът на Александър Велики, „Ротондата“ – църква на Светеца – Патрон на града Свети Димитър – Солунският Чудотворец“, въздигната върху гроба му /V в./, древния квартал с крепостта – Акропола, новата част с Международния Панаирен център, площад „Аристотелис“, Егнатиа и Агиу Димитриу. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел 2/3***. Свободно време за запознаване с курорта. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 2 – 30.12.2023 Закуска. Екскурзия до Метеора. Програма: отпътуване за Метеора – целодневна екскурзия до скалните манастири. Метеора е едно уникално място, често наричано осмото чудо на света. По време на екскурзията се посещават два от шестте функциониращи манастира; свободно време за обяд. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Вечеря. Нощувка

ДЕН 3 – 31.12.2023 Закуска.Свободно време. Бонус посещение на Манастира Свети Дионисий и разходка за кафе и обяд в Литохоро. Връщане следобяд в Паралия Катерини.
Свободно време и подготовка за празничната вечер.
Празнична новогодишна вечеря в традиционна таверна – включва богата фолклорна програма с бузуки музика на живо и танци до зори и започва в 20:30ч.

Ден 4 – 01.01.2024 Закуска. Честита Нова Година 2024. Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.  Пристигане в София и Пловдив вечерта. 

ДАТАЦЕНА
29.12.2023от 475 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Три нощувки със закуски в хотел Fedra, хотел SOUITA или подобен в Паралия Катерини 
 • Две стандартни вечери на 29.12 и 30.12.2023 без включени напитки
 • Празнична новогодишна вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо – салата, предястие, основно ястие и десерт, ½ бутилка вино и чаша шампанско, вода
 • Обзорна обиколка на Солун 
 • Екскурзия до скалните манастири Метеора
 • Медицинска застраховка за лица до 65 години
 • Бонус посещение на градчето Литохоро и Манастира Свети Дионисий
 • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • Лични разходи
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за лица над 65 години – 8 лева
 • Доплащане за самостоятелна стая – 120 лева
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив – 25 лева на човек
 • Доплащане за предни седалки  – 30 лева в двете посоки
 •  Такса престой в Гърция (0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. 

Застраховка „Отмяна на пътуване“: Застраховката е доброволна и не представлява неизменна част от договора за туристически пакет. Предназначена е за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се и задължително се заплаща при подписване на договора за туристически пакет, заедно с първата депозитна вноска по договора. Покрива риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването. Покриват се  редица рискове, включително разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.

Полезна информация

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
30 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Лица над 80г. не се застраховат.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 

Карта

Снимки