Ликийско крайбрежие

0
Цена
От259 лв.
Цена
От259 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

369

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

8 дни / 7 нощувки
Дати: 31.03.2020 - 01.12.2020
София
Анталия

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Програма

Ден 1София - Анталия

Полет до Анталия. Екскурзоводът ще Ви посрещне на летището и ще Ви придружи до хотела. Настаняване и напитка за „Добре дошли“. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2Мира

Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния град Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция. Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Мугла.

Ден 3Далян

Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажът Изтузу, известен още като плажа на костенурките. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 4Ефес

Закуска. Предстои ви посещение на Ефес, един от най – големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо. Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 5Памуккале

Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в района на Памуккале.

Ден 6Хиераполис

Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

Ден 7Анталия

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8Анталия - София

Закуска. Трансфер до летището и обратен полет към София.

ДатаЧовек в
двойна стая
Доплащане за
индивидуално
настаняване
29.09.2020559 лв.219 лв.
06.10.2020539 лв.219 лв.
13.10.2020519 лв.219 лв.
20.10.2020499 лв.219 лв.
27.10.2020459 лв.219 лв.
03.11.2020419 лв.219 лв.
10.11.2020379 лв.219 лв.
17.11.2020339 лв.219 лв.
24.11.2020299 лв.219 лв.
01.12.2020259 лв.219 лв.

Цената включва:

 • Двупосочни полети до Анталия
 • Летищни такси
 • 20 кг. чекиран багаж и 5 кг. салонен
 • Настаняване в 4* и 5* хотели: Karmir Resort Kemer 5*, Castle Resort & Spa Hotel 4* , Tusan Beach Resort 5*, Tripolis 4* или подобни
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва:

 • Задължителна медицинска застраховка
 • Входни такси във всички места според програмата
 • "Пакет културна програма и вечери" от 259 лв. на човек. Пакетът включва 7 вечери с включени всички входни такси за забележителностите по програмата
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка

Допълнителни бонуси:

 • Безплатен Wi-Fi
 • Закрит басейн и детски басейн
 • Открит басейн + 3 пързалки
 • Фитнес център и спа-уелнес
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка не е включена в цената. Може да добавите към цената на екскурзията и мед.застраховка с покритие 10 000 евро за 8,80 лв на човек.

Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Полезна информация
 • Депозит при резервация: 100,00 лв. на човек
 • Валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири. Препоръчва се наличната валута да се обменя на малки суми. Обикновено валутата се обменя без комисионна в обменни бюра, банки или хотели. Почти навсякъде в градовете са на разположение банкомати, които приемат основните кредитни и дебитни банкови карти
 • Местно време - без промяна спрямо България
 • При посещение на джамии обувките се събуват, а жените покриват главите и откритите части на тялото с кърпа. Мъжете не трябва да носят къси панталони (в някои по-големи и известни джамии са предвидени покривала за тези, които не са подходящо облечени)
 • Снимането с фотоапарати и камери да се извършва само в туристически райони и на местата, където това не е изрично забранено
 • Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.
Карта

Снимки