Круиз – Миконос, Кушадасъ, Патмос, Крит и Санторини

0
Цена
От939 лв.
Цена
От939 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

108

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

4 дни / 3 нощувки
Дати: 16.04.2020

Място на отпътуване и връщане

Автогара Сердика – София

Час на отпътуване

19:00 ч.

Час на връщане

20:30 ч.

Програма

Ден 1София - Пирея /800 км./

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 19:00 ч. от Автогара Сердика – Трафик Маркет. Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП – Кулата: Дупница, Благоевград , Сандански, Петрич.

Ден 2Пирея - Миконос

Пристигане в Пирея около 07:30 ч. Преминаване по процедура – качване на кораба.
Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA. 11:30 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акустираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно. Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи. Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
22:30 ч. – качване обратно на кораба.
23:00 ч. – корабът потгля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара 🙂
Нощувка на кораба.

Ден 3Кушадасъ - Патмос

07:00 ч. корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ. В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Възможност за свободно време в Кушадасъ!
13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.
16:00 ч. акустираме в Патмос. Тук слизането на брега става с големи лодки, подсигурени безплатно от круизната компания. Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море.
Остров Патмос е най-малкият и най-живописният измежду дванайсете острова от групата на Додеканиса в Егейско море. Планинският остров със скалиста почва и множество заливи е голям само 30 кв.км.От най-високата му точка на 200м надморска височина се вижда целият остров и се открива гледка към необятното море и съседните острови Икария, Лерос. Столицата Хора, където е и пристанището Скала е оживено място с бели къщи, цветя по градините, рибни таверни, хотели, ресторанти, кафенета и магазини. Островът е известен като мястото на което Св. Йоан е в изгнание и е написал своето Откровение. Според преданието именно на Патмос той е създал две съществени части от Новия Завет: едно от четирите канонични Евангелия (Евангелие от Йоан) и Откровението. На острова има пещера, където според преданието Йоан е написал тези глави от Библията. На най-високата точка на Патмос е изграден манастирът на Апокалипсиса „Св. Йоан Богослов’’ с богата библиотека,която съхранява документи, печати на патриарха, свещени ръкописи и редки стари книги. Това привлича поклонници и туристи на острова, не само заради този исторически данни, но и заради запазените раннохристиянски традиции, които все още се практикуват тук. Според тукашните монаси през 17 в. обителта е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
21:30 ч. отплаване за остров Крит.

Ден 4Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион – о-в Крит. КРИТ – едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дестинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис. Ще посетим възстановения дворец Кносос от Минойската цивилизация, който някога е смятан за дом на легендарния цар Минос. Съпругата на царя ражда Минотавъра – полубик, получовек, на когото били принасяни човешки жертви и който живеел в таен лабиринт под двореца. (Екскурзията е включена в пакетната цена. Осъществява се на английски или руски език). Освен минойски руини, посетителите могат също да видят останки от Древна Гърция, както и от венецианския и османския период, които днес са пръснати из острова. Част от местата за посещение са базиликата „Св. Марк“ – построена през 1239г.; венецианския замък на Ираклион; фонтана Морозини на центалния площад; археологическия музей на Ираклион и историческия музей на о.Крит. Отплаваме от Крит в 12:00 часа, за да се отправим към най-магичния и романтичен остров – Санторини.
16:30 ч. – пристигане на остров Санторини. САНТОРИНИ – ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак … Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се напълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно! Слизането от кораба отново става с лодки осигурени от круизната компания. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека или с автобуси. / В зависимост от избора на всеки от туристите./
21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.
Нощувка на кораба.

Ден 5Пирея - София /800 км./

07:00 ч. пристигане на пристанище Пирея. До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20:30 ч. Приключване на програмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

Вид каютаВъзрастен в
двойна каюта
1-во и 2-ро
дете до 11.99 г.
3-ти и 4-ти
възрастен
Бебета от
3 м. до 2 г.
(без място в
автобуса)
Двойна вътрешна
каюта тип IA /
2-ра и 3-та палуба
939 лв.669 лв. 909 лв. 280 лв.
Двойна вътрешна
каюта тип IB /
2-ра и 3-та палуба
1009 лв.669 лв. 909 лв. 280 лв.
Двойна външна
каюта с илюминатор
XA / 2-ра и 3-та
палуба
1049 лв.669 лв. 909 лв. 280 лв.
Двойна външна
каюта с панорамен
прозорец XB / 3-та
и 4-та палуба
1089 лв.669 лв. 909 лв. 280 лв.
Доплащане за единично
настаняване във всички
видове каюти
198 лв.669 лв. 909 лв. 280 лв.

Цената включва:

 • Транспорт до и от пристанище Пирея с лицензиран автобус
 • Пътни, митнически такси и пристанищни такси
 • Круиз по посочения маршрут
 • Настаняване в избрания вид каюта за 3 нощувки
 • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда
 • All Inclusive пакет с напитки
 • Екскурзия в Кушадасъ - Ефес - "Древен Ефес"
 • Екскурзия на о.Крит – “Минойският дворец - Кносос” с професионален екскурзовод на английски /или руски/ език
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности

Цената не включва:

 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
 • Допълнителни екскурзии на брега
 • Депозит за ползване услуги на кораба / възвръщаем, ако не са ползвани допълнителни услуги на борда на кораба/ - заплаща се по желание на пасажера, при откриването на бордната сметка на рецепцията на кораба.
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка - за лица над 70 г. застрахователната премия е в размер на 10 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Един от най-големите кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line
 • 3 ресторанта и 5 бара
 • 2 басейна
 • Джакузи, фитнес и СПА център
 • Салон за красота, безмитен магазин и бутици
 • Библиотека и конферентен център
 • Медицински център
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Описание на кораба

Celestyal Olympia 
Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10
Кабини: 724 – външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови, Турция и Кипър. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.

Полезна информация
 • При резервация се заплаща капаро в размер на 300 лв. за възрастен и 150 лв. за дете, а доплащането се извършва до 47 дни преди датата на заминаване - 02.03.2020 г.
 • При резервация след тази дата се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Карта

Снимки