Индия – Златния триъгълник

0
ПОДАРЪК
От2,150 лв.
ПОДАРЪК
От2,150 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

747

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

7 дни/ 5 нощувки
Дати: 03.04.2021
София
Делхи

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

15:40 ч.

Час на връщане

14:50 ч.

Програма

Ден 1София - Истанбул - Делхи

Среща в 13:40 ч. на летище София с водача на групата. Полет в 15:40 ч. за Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 17:05. Кратък престой на летището. Свързващ полет за Делхи в 20:20 ч.

Ден 2Делхи

Пристигане в Делхи в 04:45 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Radisson Paschim Vihar 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.
10:30 часа – Полудневната обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 15 62 г. и продължава 8 години. Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) – мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
екскурзия до индияПосещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м, архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят.
Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 3Делхи / Джайпур

08:00 часа – начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort) – масивен форт, паметник на ЮНЕСКО – наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на най-голямата джамия в Индия – Jama Masjid.
Отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур и вечерта посещение на Бирла Мандир /Birla Mandir/, познат също като Лакшми Нараян и възможност да наблюдавате церемонията “Aarti” – хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете. Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от центъра от Джайпур. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуски Бог, Вишну и съпругата му, богинята Лаксми. В този храм има по малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията. Настаняване в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен. Вечеря и нощувка в хотела в Джайпур.

Ден 4Джайпур

Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.
По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal), построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал – огледалния дворец и Джай Мандир – залата на победата.
Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace). Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.
Срещу допълнително заплащане и заявяване предварително в България – цена 35 евро: Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Jaipur. Забележителният DIGGI PALACE е построен от тогавашното управляващо семейство на княжество Джиги през 1860 година. Разположен в сърцето на града, върху 18 акра земя сред масив от фрески, боядисани „deodis“ (входове) „durbars“ (банкетни зали), „havelis“ (дворцови крила) и зелени градини, DIGGI PALACE е спокойно убежище, предлагащо лукс и гостоприемство. Тази кралска резиденция в миналото, днес е превърната в хотел и ресторант и е романтична комбинация на богатото наследство и култура със съвременни удобства и забележителна кухня. Ще имате възможност да вечеряте на открито, а домакините са подготвили и танцово-музикална програма. Вечеря и нощувка в Джайпур.

Ден 5Джайпур / Агра

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Агра. Пристигане в Агра. Посещение на Тадж Махал на залез слънце (включено в цената) – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света. Настаняване в хотел Courtyard by Marriott 5* или подобен.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения (90 минути от 18:00 до 19:30) – срещу допълнително заплащане и заявяване на място (билети от 36 евро). Вечеря и нощувка в Агра.

Ден 6Агра - Делхи

Закуска. Напускане на хотела и заминаване от Агра за Делхи (205 км/около 4 часа).
Преди отпътуване посещение на Агра Форт (включено в цената) – Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. По пътя към Делхи – посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан. Един от шедьоврите, в които вярата се въплащава в архитектура, величествено място!
Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 7Делхи - Истанбул - София

Закуска (сух пакет). Трансфер до международното летище за полет в 06:25 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30. Полет за България в 13:30 ч. Кацане на летище София в 14:50 часа.

ДатаЧовек в
двойна стая
Единична
стая
Доп. легло
03.04 – 09.04.2021 г. 1099 евро/ 2150 лв.1312 евро/ 2566 лв.1080 евро/ 2112 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София –Истанбул – Делхи/ Делхи – Истанбул – София с Turkish Airlines
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 40 кг, разпределен в два куфара, с максимално тегло на единия до 32 кг. и една бройка салонен багаж до 8 кг.
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 5 нощувки и ранно настаняване на 04.04.2021, веднага при пристигане в Делхи в 04.45 ч сутринта, 6 закуски и 5 вечери в 5* хотели в Индия
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Mansingh hotel 5* в Джайпур или подобен
 • Езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур
 • Входни такси за всички туристически обекти, които се посещават по програма
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с изискуемото покритие на посещаваната държава за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи при евентуално заболяване от “ „COVID 19“
 • Индийска туристическа виза (85 лева) - ПОДАРЪК!

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши за екскузовод и шофьори /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма (заплащат се предварително в България при доплащане)
 • Бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги
 • Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Джайпур – 35 евро (допълнително заплащане и заявяване предварително в България най-късно при доплащане)
 • Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 36 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия)
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • 5* хотел с отлична локация
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувен басейн
 • Фитнес център и спа-уелнес
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Документи и визов режим
Необходими документи:
 
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • 1 актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600×600 pixels);
 • За издаване на електронното одобрение за туристическа виза за Индия е необходимо да се предоставят сканирани цветни копия на паспорта и снимката и попълнен формуляр, който се предоставя от туроператора най-късно един месец преди датата на отпътуване, т.е. 03.03.2021 г. Изисквания за сканираните документи: сканирано цветно копие на паспорта в PDF format (размер минимум 10 KB, максимум 300 KB) и 1 сканирана актуална цветна снимка паспортен формат в JPEG (размер минимум 10 KB, максимум 1 MB)
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Полезна информация
 • При записване се внася депозит в размер на 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване, т.е. до 19.02.2021 г.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите
 • Офертата важи при минимум 14 туристи. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
 • COVID-19: Поради динамично променящите се уловия, медицинските изисквания за посещение на страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.
 • Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
 • В случай на развитие на епидемиологичната обстановка в отрицателна посока и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и/или Индия, внесения депозит от потребителя се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 5*, идентични по качество
Карта

Снимки