Египет пролет 2021

0
Цена
От769 лв.
Цена
От769 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

748

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

7 нощувки
Дати: 17.04.2021, 07.05.2021
София
Кайро / Хургада

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

8:00 ч.

Програма

Ден 1София - Кайро

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 8:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Кайро. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч.

Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Кайро и Пирамидите в Гиза (включена в цената). Екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет. Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри.
Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Кайро - Хургада

Закуска. Отпътуване от Кайро за Хургада с автобус. Пристигане около обяд и настаняване в избрания хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Хургада

Закуска. 1. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Paradise island (срещу доп.заплащане).

Разходка с моторна лодка до прекрасния Paradise island. „Райски остров“ където можете да се насладите на подводната флора и фауна. Отпътуване от хотела към 08:30 часа. Приказен плаж, невероятно нежно море, коралови рифове, разкриващи тайните на Червено море. Островът е е напълно заобиколен от риф, лишен от растителност, но пък е посипан с непокътната природа, страхотен плаж с фин, белоснежен пясък, кристална вода и спиращи дъха гледки. Неописуема красота на морето и разнообразие от водни забавления и ресторанти. По време на екскурзията ще прекарате един фантастичен ден на пустинен остров, ще се насладите на красотата му, ще опознаете живота под водата и ще получите незабравими впечатления. Разходката включва спирки до коралови рифове, възможност за плаж на острова, обяд в ресторант на острова, възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Продължителност на екскурзията около 7 часа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия подводница Submarine (срещу допулнително заплащане). Ако не обичате да плувате, но желаете да разгледате вълшебния свят под повърхността на водата, то задължително се възползвайте от екскурзията с туристическата подводница Submarine. Подводницата се спуска на 25 метра дълбочина под водата, сред цветовете на Червено море, където за един час ще може да се насладите на изобилие от красиви корали и множество морски рибни видове. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Продължителност около 2 часа.

Ден 4Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия подводница Submarine (срещу допулнително заплащане). Ако не обичате да плувате, но желаете да разгледате вълшебния свят под повърхността на водата, то задължително се възползвайте от екскурзията с туристическата подводница Submarine. Подводницата се спуска на 25 метра дълбочина под водата, сред цветовете на Червено море, където за един час ще може да се насладите на изобилие от красиви корали и множество морски рибни видове. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Продължителност около 2 часа.

Ден 5Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Super safary (срещу доп.заплащане).
Отпътуване от хотела в 11 ч. от хотела. Ще можете да видите същността на ландшафта в пустинята – долините и красивите пясъчни планини с червеникавият им оттенък. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота  в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (танура, ориенталски танци, огнено шоу). Продължителност на екскурзията около 9 часа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6Хургада

Закуска. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Луксор (срещу доп.заплащане) – Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Луксор е идеалното място и за онези, които са решили да посетят Горен Египет. В Луксор е и крайната спирка на корабните пътешествия по река Нил. Отпътуване от хотела 05:00 ч. за Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак – най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове, обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм. Отпътуване към Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Посещение на изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия Разглеждане Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце. Посещение на местна фабрика за алабастър и музея на папируса. Връщане в хотела около 23 ч. Нощувка.

Ден 7Хургада

Закуска. 1. Възможност за допълнителна полудневна  екскурзия – Дайвинг в красивите рифове на Червено Море – за професионалисти и за начинаещи  (срещу допълнително заплащане) Едно от най-предпочитаните места за гмуркане в света се намира в Египет. В подводния резерват, между разноцветни коралови рифове (тук виреят над 150 вида корали), можете да наблюдавате живота на хиляди морски обитатели. Червено море е описвано като „коридор на чудесата“за гмуркане. Отпътуване от хотела в 8 часа сутринта.  Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят. Морето е известно със своята разнообразна фауна и впечатляващата чистота на водата, с видимост, която често превишава 45 метра. Голяма част от уникалността на гмуркането в Червено море се дължи на впечатляващото припокриване на ярката красота на пустинята и истинската райска градина във водите на Червено море. Около 10 процента от животинските видове в Червено море не се срещат никъде другаде на Земята. Ще имате възможност да се насладите на гмуркане, прекрасна разходка с лодка и риболов и да наблюдавате невороятният и богатит животински свят на Червено море. Връщане в хотела. Нощувка.

2 .Възможност за допълнителна полудевна екскурзия – Разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно – ‘’SINBAD QUEST’’ из Червено море (срещу допълнително заплащане). Трансфер до пристанището с автобус и качване на лодка с дължина 18 м. Лодката с прозрачно дъно ви дава възможност са се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели.

Ден 8Хургада - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.

ХотелиЦена
ХотелиЦена
KING TUT AQUA
PARK BEACH RESORT
от 393 евроAQUA VISTA RESORTот 442 евро
MINA MARK
RESORT & SPA
от 399 евроJASMINE PALACE
RESORT
от 442 евро
SWISS INN REGINA
RESORT HURGHADA
от 404 евроALBATROS AQUA PARKот 442 евро
SPHINX AQUA PARK
BEACH RESORT
от 404 евроAMARINA ABU SOMA
RESORT & AQUAPARK
от 442 евро
ROYAL STAR
BEACH RESORT
от 409 евроALF LEILA WA LEILAот 453 евро
LE PACHA RESORTот 409 евроSEAGULL RESORTот 440 евро
ROYAL LAGOONS
AQUA RESORT AND SPA
от 415 евроSTELLA DI MARE GARDENS
RESORT AND SPA -
MAKADI BAY
от 446 евро
MOVENPICK RESORT
SOMA BAY
от 453 евроSTELLA DI MARE BEACH
RESORT AND SPA -
MAKADI BAY
от 469 евро
HAWAII CAESAR
PALACE & AQUAPARK
от 418 евроDANA BEACH RESORTот 480 евро
BELLA VISTA RESORT
HURGHADA
от 420 евроDESERT ROSE RESORTот 480 евро
LONG BEACHот 420 евроALBATROS CITADELот 480 евро
SEA GARDEN HOTELот 426 евроALBATROS PALACE
RESORT
от 480 евро
SUNNY DAYS RESORT
SPA AND AQUAPARK
от 437 евроCARIBBEAN WORLD
RESORT
от 485 евро
SEA STAR BEAURIVAGEот 437 евроTROPITEL SAHL
HASHEESH
от 489 евро
MARLIN INN RESORTот 426 евроSTEIGENBERGER AQUA
MAGIC
от 502 евро
CORAL BEACH
RESORT HURGHADA
от 431 евроMARRIOTT RED SEA
RESORT
от 491 евро
ELYSEES DREAM
BEACH HOTEL
от 431 евроSAMRA BAY HOTELот 571 евро
SINDBAD CLUBот 437 евроPREMIER LE REVE
HOTEL & SPA
от 687 евро
AQUA BLUE RESORTот 442 евроBARON PALACE
SAHL HASHEESH
от 1100 евро

Цената включва:

 • Самолетен билет за Чартърен полет София - Хургада/Кайро - София с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен до 7 кг.
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • 6 нощувки в Хургада по избор на съответната за хотела база изхранване
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в BARCELO CAIRO PYRAMIDS HOTEL 4*(или подобен) в Кайро
 • Изпращане от представител на TA на летище София
 • Посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро / включен обяд, трансфери, входни такси /
 • Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български език
 • PCR тест за COVID-19 при отпътуване за Египет (при условие, че има наложено такова изискване)
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Евентуална такса гориво
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Хотели на първа линия
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувни басейни + детски басейн
 • Фитнес център и спа-уелнес
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Целодневна екскурзия Giftun Island и шнорхелинг - Продължителност на екскурзията около 6 часа. Цената включва трансфер, обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг, лицензиран гид, разходка с лодка. Цени: възрастен: 45 евро дете: от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 23 евро.
 • Целодневна екскурзия Paradise island - Продължителност на екскурзията около 7 часа. Цената включва: разходка с моторна лодка, обяд на острова, шезлонги и чадъри. Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда. Цени: възрастен: 50 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 25 евро.
 • Полудневна екскурзия подводница Submarine - Продължителност около 2 часа. Цената включва: двупосочен трансфер, билет за подводницата. Цени: възрастен: 65 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 33 евро.
 • Целодневна екскурзия Super safary - Продължителност на екскурзията около 9 часа. Цената включва: трансфер, вечеря, безалкохолни напитки, яздене на камила, шоу програма. Цени: възрастен: 55 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 28 евро.
 • Цената включва: транспорт с авотбус, екскурзоводско обслужване на български език, обяд в местен ресторант, входни такси в обектите. Цената не включва: лични разходи, напитки по време на обяда. Цени: възрастен: 85 евро; дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 43 евро.
 • Полудневна екскурзия – Дайвинг в красивите рифове на Червено Море (за начинаещи). Цената включва: двупосочен трансфер, екипировка, асистенция при гмуркане първо в басейн, след което гмуркане от лодка и разходка с лодка. Продължителност на екскурзията около 5 часа. Цени: възрастен: 40 евро.
 • Дайвинг за професионалисти. Цената включва: двупосочен трансфер, асистенция при гмуркане, разходка с лодка, обяд, безалкохолни напитки. Продължителност на екскурзията около 7 часа. Цената не включва: екипировка. Цени: възрастен: 60 евро.
 • Полудевна екскурзия - Разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно – ‘’SINBAD QUEST’’ из Червено море. Цената включва: трансфер до пристанището с автобус, билет за лодката. Цени: възрастен: 35 евро, дете от 0-5.99 безплатно; дете от 6-11.99 – 18 евро.
Полезна информация
 • ЕГИПЕТ за влюбени! Специална отстъпка от 3% от обявените цени за 14 февруари!
 • Депозит в размер на 25 евро на възрастен. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
 • Условията важат за резервации, направени до 28.02.2021 г.
 • Туроператорът предоставя БЕЗПЛАТЕН PCR ТЕСТ. Тестовете ще се правят в лабораториите "Рамус". В лабораторията не трябва да се заплаща нищо, а да се предостави ваучера за пътуване с Туроператора. При пристигане в Египет е необходимо туристите да предоставят негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. За децата до 6 годишна възраст НЕ е необходим задължителен PCR тест.
 • При пристигане в България, за да се избегне 10-дневната карантина, ще е необходим тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пътуването. Тестът може да бъде направен и в България до 24 часа от влизането в страната със специална цена в лаборатория Рамус. След представяне на талон с 20 % отстъпка, тестът ще е 80.00 лева.Талонът ще се предостави на клиентите преди пътуването за ЕГИПЕТ.
 • Условия за записване и плащане при стандартни цени: 30 % депозит от общата цена - при записване. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
 • Минимален брой участници за осъществяване въздушния превоз: 100. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 20 дни преди пътуването.
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса.
Карта

Снимки