Духовно приключение в Индия и Непал

0
ПРОМО - 100 лв.
От2,999 лв.2,899 лв.
ПРОМО - 100 лв.
От2,999 лв.2,899 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

374

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

11 дни/ 9 нощувки
Дати: 19.03.2021
София
Доха

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Час на отпътуване

16:00 ч.

Час на връщане

20:30 ч.

Програма

Ден 1 София – Доха / Истанбул - Делхи

Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет през Доха или Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи. 

Ден 2Делхи –Агра /204 км., 4 ч/

Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Кратко време за почивка. Обиколка на Агра с посещение на крепостта на Агра. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Агра

ЗакускаСледва посещение на Агра Форт, където се е помещавала и управлявала мугълската империя поколоения на ред.  Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа)

Закуска. Отпътуване за Тадж Махал. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. 

Отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5Джайпур

Рано сутрин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете“, познат като Хава Махал. 
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6Джайпур - Делхи /полет/

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. Отпътуване за Делхи (204 км/ около 6 часа).

Посещение на Радж Гат (бащата на народа, мястото където е кремиран Махатма Ганди) и Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия, разположена през пътя на Червената Крепост с капацитет 25 000 поклонници. Посещение на храмовия комплекс Акшардам (затворен в понеделник). Вечеря. Нощувка. 

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7Делхи

Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница – градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8Катманду

Закуска. Сутринта – трансфер до летището. Полет до Катманду. Пристигане в Катманду  и посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер. Нстаняване в хотелa. Свободно време за почивка. 
Следобед разходка в Тамел – туристическия център на Катмаду, известен с криволичещите си улички, с множеството занаятчийски магазинчета, магазини за дрехи и ресторанти. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 
По желание срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) – 78 лв. на човек 

Ден 9Катманду

Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап – дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу – един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар – домът на „Кумари“ или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.  Разходка с рикша и отпътуване за Патан – един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Ден 10Бхактапур

Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм – пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство. 
Следобед – по желание срещу допълнително заплащане –  отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. По желание срещу допълнително заплащане: Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид / 
Вечеря. Нощувка. 

Ден 11Катманду – Доха / Истанбул - София 

Ранен трансфер до летището в Катманду за полет през Доха или Истанбул до София. Пристигане в София Т2 късно същия ден.

ДатаНа човек в
двойна стая
Единична
стая
Доплащане за
настаняване в
хотели 5 *
19.03.20212999 лв. 2899 лв.3389 лв.1060 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Делхи - Катманду – София;
 • Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 290 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел в Агра
 • 2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Джайпур
 • 2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Делхи
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел в Катманду
 • Всички входни такси и трансфери по програмата
 • 1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел
 • 1 разходка с рикша в Делхи
 • Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбър форт в Джайпур
 • Екскурзовод на руски или английски език
 • Водач от България при събран минимум от 12 записани туристи.
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19

Цената не включва:

 • Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 190 лева / онлайн издаване на виза – 199 лв. (отговорност на туроператора)
 • Виза за Непал – 25 щ.д. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Бакшиши – по желание

Допълнителни бонуси:

 • Хотели с добро местоположение
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувен басейн
 • Фитнес център
 • Салон за масажи и спа и уелнес център
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек
 • Посещение на планините Нагаркот - 70 лева
 • Вечерно културно и музикално шоу в Катманду - 78 лева
 • Полет с балон в Джайпур - 420 лв.
Хотели
Hotel Clarks Shiraz 4*
Местоположение: Хотелът е разположен на 2 километра от Тадж Махал, в сърцето на Агра, на 7 километра от летището и на 3 км. от жп. гарата. 
В хотела: Бар,барбекю, два ресторанта, открит басейн със шезлонги,няколко големи конферентни зали, бизнес център, рум сервиз, сейф на рецепция. 
Стаи: Всички 237 стаи са оборудвани с климатик, баня, минибар, машина за кафе и чай, телевизор. 
 
Park Regis Jaipur4*
Местоположение: Хотелът представлява величествена архитектурна смесица между колониален и местен стил – разпложен срещу планината Аравали. 
Park Regis Jaipur е разположен точно до крепостта на Амер и Градския дворец. Той се намира на 13 километра от летище Джайпур и на 8 километра от железопътната гара в Джайпур. 
В хотела: Хотелът разполга с басейн, бар, ресторант, градина, тераса, фитнес център, коли под наем, туристическ бюро, обменно бюро, химическо чистене, бизнес център, копирен център, магазин за сувенири. 
Стаи: Стаите са оборудвани с климатик, LCD телевизор със сателитни канали, сейф, мини-бар. 
 
Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square 4*
Местоположение: Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square e разположен на 20 км. от летището Индира Ганди и на 10 минути с кола от DLF Cyber City. 
Стаи: Климатизираните стаи са оборудвани с работно бюро и eргономичен стол. Имат също така и хладилник, сейф за принадлежности и плазмен телевизор. Тоалетните принадлежности са безплатни. 
Услуги: Гостите имат 24-часов достъп до рецепция, като на разположение са фитнес център и плувен басейн. Хотелът предлага и обменно бюро и пералня. 
Хранене: Вариантите за вечеря включват ресторант Glass House, който предлага интернационална кухня, както и бар и сладкарница. 
 
Grand Hotel Kathmandu 4*
Местоположение: Хотелът се намира в централната част на Катманду в близост до Храма Swoyambhunath.Някои основни забележителности на града,като Националния музей и големи търговски центрове са на достъпно разстояние от хотела. 
В хотела: 24 часова рецепция,рум сървиз,обмяна на валута,съхранение на багаж,химическо чистене,бизнес център,салон за красота,магазин за сувенири,сейф,асансьор,климатик,отопление,открит басейн,спа център,сауна,бар,ресторант,безжичен интернет. 
Стаи: Всички стаи са оборудвани с климатик,телефон,телевизор,минибар,електрическа кана за кафе и чай,баня,сешоар,тоалетни принадлежности,безжичен интернет. 
Полезна информация
 • Начин на плащане: Депозит 1 - 30 % при резервация. Депозит 2 - 20 % пр- до 60 дни преди датата на отпътуване. Допащане до 100 % - 40 дни преди датата на отпътуване.
 • Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
 • Условия за анулации: до 45 дни преди заминаване – без неустойка; от 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева; от 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването. Смяна на име до 10 дни без неустойка.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 лв. за щатски долар към 12.06.2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2021 г./ 2022 г.
 • Информация относно здравните изисквания: поради динамично поменящата се ситуация, свързана с разспространениетo на COVID-19, медицинските условия за влизане в страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване. Не се изискват ваксинации.
Карта

Снимки