Анталия и Кападокия

0
Цена
От299 лв.
Цена
От299 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
* Запознат съм и се съгласявам с настоящата Политика за защита на личните данни и Общите условия на сайта
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

355

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

8 дни / 7 нощувки
Дати: 31.03.2020 - 01.12.2020
София
Анталия

Място на отпътуване и връщане

Летище София

Програма

Ден 1София - Анталия

Полет до Анталия. Вашият водач ще Ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2Манастир Мевляна/Кападокия

Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира „Мевляна“ (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

Ден 3Гьореме и Учхисар

Закуска. В националният парк „Гьореме“ (под егидата на ЮНЕСКО) ще видите известните със своите фрески скални църкви. Въображението Ви ще се провокира от мистичните скални стени, пирамиди и конусообразни образувания с вулканичен произход. Ще посетите долините Деврент и Пашабаг(известна още като „Долината на монасите“). За Пашабаг е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи, тук се намира и църквата на св. Симеон Стълпник. Пейзажът ще Ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате отвън най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 4Свободно време или излет

Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия, колко завладяваща и многолика е тя. По желание може да се включите в организиран излет. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 5Султанханъ/Анталия

Закуска. На връщане към Анталия ще посетите прочутия селджукски кервансарай „Султанханъ“ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

Ден 6Анталия

Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и среди- земноморското крайбрежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

Ден 7Анталия

Закуска. Свободно време или излет в околностите на Анталия, предложен от любезните ни турски партньори. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8Анталия - София

Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

ДатаЧовек в
двойна стая
Доплащане за
индивидуално
настаняване
29.09.2020599 лв.219 лв.
06.10.2020579 лв.219 лв.
13.10.2020559 лв.219 лв.
20.10.2020539 лв.219 лв.
27.10.2020499 лв.219 лв.
03.11.2020459 лв.219 лв.
10.11.2020399 лв.219 лв.
17.11.2020379 лв.219 лв.
24.11.2020339 лв.219 лв.
01.12.2020299 лв.219 лв.

Цената включва:

 • Двупосочни полети до Анталия
 • Летищни такси
 • 20 кг. чекиран багаж и 5 кг. салонен
 • Настаняване в 4* и 5* хотели: Belek Beach Resort 5*, Altinoz hotel 4*, Mustafa hotel 4* или подобни
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва:

 • Входни такси във всички места според програмата
 • "Пакет културна програма и вечери" от 259 лв. на човек. Пакетът включва 7 вечери с включени всички входни такси за забележителностите по програмата
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Безплатен Wi-Fi
 • Открит басейн + 3 пързалки
 • Закрит басейн и детски басейн
 • Фитнес център и спа-уелнес
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка не е включена в цената. Може да добавите към цената на екскурзията и мед.застраховка с покритие 10 000 евро за 8,80 лв на човек.

Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Полезна информация
 • Депозит при резервация: 100,00 лв. на човек
 • Валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири. Препоръчва се наличната валута да се обменя на малки суми. Обикновено валутата се обменя без комисионна в обменни бюра, банки или хотели. Почти навсякъде в градовете са на разположение банкомати, които приемат основните кредитни и дебитни банкови карти
 • Местно време - без промяна спрямо България
 • При посещение на джамии обувките се събуват, а жените покриват главите и откритите части на тялото с кърпа. Мъжете не трябва да носят къси панталони (в някои по-големи и известни джамии са предвидени покривала за тези, които не са подходящо облечени)
 • Снимането с фотоапарати и камери да се извършва само в туристически райони и на местата, където това не е изрично забранено
 • Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози
Карта

Снимки