Анталия и Кападокия – с полет от Варна

0
Цена
От507 лв.
Цена
От507 лв.
Три имена*
Email адрес*
Вашето запитване*
Съгласявам се с Общите условия и Правила за поверителност
Моля маркирайте, че сте съгласни с всички условия преди да продължите
Запазване в любими

Добавянето в любими изисква акаунт

86

Защо да резервирате с нас?

 • Винаги ниски цени
 • Качествено обслужване
 • Много допълнителни отстъпки
 • Бърза и лесна разервация

Имате въпрос?

Не се колебайте и се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси.

0875 21 20 51

office@traveltips.bg

8 дни / 7 нощувки
Дати: 07.04.2021 - 20.10.2021
Варна
Анталия

Място на отпътуване и връщане

Летище Варна

Час на отпътуване

13:50 ч.

Час на връщане

15:50 ч.

Програма

Ден 1Варна - Летище Анталия - Сиде

Излитане от Варна за Анталия с чартърен полет от на летище Варна. Кацане на летището в Анталия. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2Сиде - Коня - Кападокия

След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е „зеления оазис“, където красивите растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на „въртящите се дервиши“, чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 3Кападокия 

“Страната на красивите коне” е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 века човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, и „магически кули“. За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още „лунен ландшафт“. Ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметници, намираще се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна обиколка на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане). Вие ще можете от птичи поглед да разгледате неповторимата красота на това място. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 30 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Кападокия

В ранни зори ще имате възможност да се насладите на „Полет с Балон“ срещу допълнително заплащане – 110 евро / заявката става срещу депозит в размер на 50 евро и доплащане от 60 евро на място /. При влошени метеорологични условия и невъзможност за провеждане на полета, депозита се връща в България. След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края на обиколката ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ще ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите килим. Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена „въртящи се дервиши“  с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Кападокия - Сиде

След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел в региона на Анталия.

Ден 6Сиде - Анталия - Сиде

Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан, построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така, ще имате възможността да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 7Сиде

Този ден ще ви предложим една от най-интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова (срещу допълнително заплащане – 65 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, Римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Може да изберете и екскурзия до Сиде и Манавгат (срещу допълнително заплащане – 40 евро с включен обяд) – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат, ще се повозите на яхта и ще имате свободно време за плаж . (Може да посетите само една от предложените екскурзии). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Сиде - Летище Анталия - Варна

Закуска. Tрансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за Варна с чартърен полет.

ХотелиНастаняванеЧовек в
двойна стая
Единична
стая
1-во дете от
2 до 11,99 год.
07.04.2021 гПакет "Стандарт"€ 259€ 364€ 252
Пакет "Стандарт +"€ 303 € 403€ 287
14.04.2021 гПакет "Стандарт"€ 259€ 364€ 252
Пакет "Стандарт +"€ 303 € 403€ 287
21.04.2021 г.Пакет "Стандарт"€ 259€ 364€ 252
Пакет "Стандарт +"€ 303 € 403€ 287
28.04.2021 гПакет "Стандарт"€ 273€ 397€ 301
Пакет "Стандарт +"€ 329€ 425€ 305
29.09.2021 гПакет "Стандарт"€ 305 € 412€ 315
Пакет "Стандарт +"€ 357€ 443€ 326
06.10.2021 г.Пакет "Стандарт"€ 305€ 412€ 315
Пакет "Стандарт +"€ 357€ 443€ 326
13.10.2021 гПакет "Стандарт"€ 273€ 397€ 301
Пакет "Стандарт +"€ 329€ 425€ 305
20.10.2021 г.Пакет "Стандарт"€ 273€ 397€ 301
Пакет "Стандарт +"€ 329€ 425€ 305

ПАКЕТ „СТАНДАРТ“

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В РАЙОНА НА АНТАЛИЯ:
HANE SUN 5* http://www.hanehotels.com/hane-sun (или подобен)
MAYA WORLD 5* https://www.mayahotels.com.tr/ (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАПАДОКИЯ:
BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 4* http://www.bycappadociahotel.com/ (или подобен)
YENI YUKSELLER HOTEL 4* https://yeniyukseller.com/ (или подобен)

ПАКЕТ „СТАНДАРТ ПЛЮС“

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В РАЙОНА НА АНТАЛИЯ :
PORT RIVER 5* https://www.portriverhotel.com/ (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАПАДОКИЯ:
CAPPA VILLA http://www.cappavilla.com/, (или подобен)
THE LOOP CAVE https://www.theloopkapadokya.com/, (или подобен)

Цената включва:

 • Самолетни билети с чартърен полет и включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг. и 7 кг. ръчен
 • 4 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/Бутик на база закуска и вечеря
 • Обзорна обиколка на Анталия
 • Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна
 • Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Такса обслужване - 15 евро на човек за целия престой
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева, лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка.

Допълнителни бонуси:

 • Хотели с частен плаж
 • Безплатен Wi-Fi
 • Плувни басейни (вътрешен и външен)
 • Фитнес център и спа-уелнес
 • Детски клуб и детска зона
 • Анимация и дискотека
Застраховка

Задължителната медицинска застраховка е включена в цената. Застраховката „Отмяна при пътуване“ възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване към момента на настъпване на застрахователното събитие до избраната цена на пътуването съгласно причините изброени в Общите условия на застраховане (до 20 000 лв.) Възстановява разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването.

Допълнителни екскурзии
 • Полет с балон – приблизителна цена 110 евро
 • Кападокийска вечер с напитки и програма – 30 евро
 • Ритуал на дервишите – 20 евро
 • Демре, Мира и Кекова – 65 евро
 • Сиде и Манавгат – 40 евро
 • Джип сафари – 55 евро
 • Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (42 TL), скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай "Султанхан" (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 турски лири
Полезна информация
 • Авансово плащане от 10% депозит на човек при записване. Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване.
 • Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
 • Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Карта

Снимки