Бирено СПА – за истинските почитатели на бирата

Днес се предлагат толкова много различни СПА процедури за здравето на кожата и тялото ви, че ако трябва да бъдем честни, е малко трудно да изберете на коя да се подложите. Също така, много хора предпочитат процедури с естествени съставки, които могат да бъдат намерени в природата. Една от тези съставки е именно бирата. Да това е вярно, можете посетите Чехия и да се насладите на едно страхотно СПА изживяване във вана пълна с бира.

Всъщност това не е тенденция само в Чехия, в САЩ и Европа е също толкова модерно да релаксирате на бирено СПА, което да направи живота ви по-здрав. Ако някой от вас е опитал това преживяване, моля да остави коментар и да сподели как беше!

Този изключителен бирен тренд е много добре развит в Чехия и Германия, където СПА клиентите обичат често да се подлагат на лечебни бирени вани. Огромни метални вани и бъчви се пълнят с мая, вода, хмел и бира.

 

 

Тази традиция всъщност не е нова, тъй като датира още от времето на древните римляни. Това, което римляните са правили е да загреят бирата до 34 градуса, така че топлината да ви накара да се изпотите, като премахнете токсините и ексфолирате кожата си. Тогава бирената мая навлиза в кожата и тялото ви и ги насища с витамини.

Прилагайки тези процедури можете да се отървете от акне, мускулни крампи, болки в ставите и проблеми с имунната система. Ще бъдете заобиколени от бирени мехурчета и докато се наслаждавате на това СПА удоволствие, можете да пийнете и по бира.

Пивоварната Chodovar ви предлага 20-минутни накисвания в собствената им специално приготвена тъмна бира. След като приключите с процедурата, сте увити в уютно меко одеяло, за да си починете малко. Друго място е хотел Bahenec в Чехия, където първо си вземате сауна, после се накисвате във вана с бира, оборудвана с кранове и чаши, а след това може да дремнете в легло от слама. Не звучи зле нали?


Източник: https://www.slavorum.org/ Снимки: https://www.facebook.com/pg/ChodovarCZ/photos/

Остави коментар

Продължете резервацията